Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Egy IR-es barátom javul az...

Egy IR-es barátom javul az orvosa szerint, így nem teljesen tartja be a diétát. Rosszul teszi?

Figyelt kérdés

Azt hallottam, hogy amíg nem mondja azt az orvos, addig kb. cukorbeteg diétán kell lennie egy IR-esnek.

De ő eszik olyan gyümölcsöseket, amiből csak keveset kéne, emellett pl. ma is evett fánkot, tegnap reggel és délután 1-1 cukros dobozost italt, fehér lisztes tésztákat, stb. (Persze ez semmiség a betegség kiderülése előtti teljesen egészségtelen étrendjéhez)

Csak túlaggódom a helyzetet?

Legrosszabb esetben is max. észreveszi az orvos a következő kontrollnál, hogy nem javul kellő mértékben, és akkor kiderül, hogy nem veszi komolyan a diétát, nem?

Vagy lehet, hogy nem is derül ki, mert emelett is javulhat, nem?

2018. okt. 20. 16:33
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem,nem aggódod túl.A barátod egy idióta,akit még a saját egészsége sem érdekel.Az ilyenen nem igazán lehet segíteni.Az az igazság,hogy nem véletlenül lett IR-es,szóval előbb-utóbb rosszabbodni fog az állapota.Hagyd a fenébe,te nem diétázhatsz helyette és nem is gondolkozhatsz.

Hagyjad,hadd zabáljon kedvére,gondolom mozogni is luxus az ilyen igénytelennek.

2018. okt. 20. 17:05
 2/10 A kérdező kommentje:
Szokott mozogni, szobabiciklizik is, és mostanában kezd el komolyabban sportolni.
2018. okt. 20. 17:08
 3/10 A kérdező kommentje:

Mások véleménye?

Meg azon is van a hangsúly a kérdésemben, hogy ettől rosszabbul is lehet, vagy csak simán addig nem gyógyulhat meg, amíg nem változtat az életmódján?

Mert ha nem lesz ettől rosszabbul, max. stagnálni fog, akkor nem fogom ezért rágni a fülét, elvégre hamar kiderül majd, hogy ennél jobb diéta kell a további javuláshoz, és utána máris komolyabban veszi, nem fogja tovább halogatni a diéta megkomolyítását.

2018. okt. 20. 17:18
 4/10 anonim ***** válasza:
Igen lehet rosszabbul ha nem hagyja abba olyan mértékben vissza eshet hogy onnan már nincs kiút és élete végéig diétázhat. Majd ha komolyabb baja lesz tőle akkor talán elgondolkozik rajta.
2018. okt. 20. 17:40
 5/10 A kérdező kommentje:
Tartja azt az életmódot, amitől elért egy X szintű javulást, és mégis rosszabbul lesz végül? Hogyan?
2018. okt. 20. 19:22
 6/10 anonim ***** válasza:

Finomított lisztes ételeket,meg agyoncukrozott üdítőket egészséges gondolkodású ember sem fogyaszt.Nemhogy még az,aki ráadásul a cukorbetegség küszöbén áll.

Az,hogy ilyeneket eszel(hagyjuk ezt a "barátomozást",nyilván rólad van szó,csak szégyelled magad),az minden,csak nem diéta.Lehet,hogy te úgy gondolod,hogy ezzel már elértél egy szintet,fejlődést,ami teljesen jó,viszont ez csak saját magadhoz viszonyítva "jobb".Az IR-ből való kilábaláshoz kevés.

Igenis szedd össze magad és tanulj meg nemet mondani,mert ez nem játék,gondolom van rajtad súlyfelesleg is.

Még azt tartsd szem előtt,hogy az orvost nem érdekli a te egészségi állapotod,csak az ő megélhetése.Tehát,ha te nem tartod a diétát és inzulinoznod kell majd magad,akkor egyedül magadat szívatod meg,egy életre.

2018. okt. 20. 19:49
 7/10 A kérdező kommentje:

Nope, nem rólam van szó. Nem az a típus vagyok, aki nem meri felvállalni magát. Ha szégyelem magamat, ha nem, felvállalom magamat.

Tényleg egy barátomról van szó. Pontosabban egy lányról, akinél még nem tudom, hogy pontosan mit is akarok.

És hát ha tényleg ilyen komoly, és ő ennek tudatában is van, akkor nem tudom, hogy érdemes-e vele a jövőmet fontolgatnom.

Mert ha az lenne a helyzet, hogy rendben, most még ezt csinálja, és a javallataimra elkezd jobban figyelni magára, és mondjuk a következő kontroll után pedig teljesen betartaná a diétát, akkor rendben. De ha most nem bír meglenni cukor nélkül, (én még ilyet korán egy kapcsolatban nem kérhetek valakitől szerintem) és rövid időn belül nem hagy fel ezzel, akkor az elég sok mindent elárul róla.

Csak hát az ember nem közölhet egy ilyet az elején szerintem. Ultimátumra alapozni egy kapcsolatot?

2018. okt. 20. 20:01
 8/10 anonim ***** válasza:
Eddig kuva szarul táplálkozott, most csak szimplán szarul táplálkozik. Ugyan úgy romlani fog az allapota, max nem olyan ütemben
2018. okt. 20. 23:14
 9/10 anonim ***** válasza:

Én azt mondom,ha valakiben ennyi önkontroll sincsen,hogy figyeljen a saját egészségére,azt más sem fog érdekelni.

Amúgy túlsúlyos a lány vagy még annyira nem?

2018. okt. 21. 10:50
 10/10 A kérdező kommentje:

Karcsú volt, majd hirtelen felszedett viszonylag sokat, és ekkor derült ki az IR. Azóta már sokat ledobott, bár azt hiszem még nincs az eredeti súlyánál.

Saccolva kb. az átlagos BMI alsó-közép körüli részében van valahol.

2018. okt. 21. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!