Érdemes a sugárkezelést engedni?
11/22 A kérdező kommentje:
A probléma még hogy az állapota és a sugár kezelést adó intézmény távolsága miatt be kellene valószínűleg feküdnie a sugárkezelés alatt mert a mindennapos szállítást nem bírná már. (A tegnapi utazást mára sem heverte ki). Ezt nagyon nem akarja. És mivel 1 hónap lenne a sugár kezelés is és nagyjából 1-2 hónap a saccolt túlélési ideje az általános állapota és a daganat miatt is akkor az utolsó heteit kórházban töltené. Szerdán lesz egy konzílium meglátjuk hogy alakul majd. Köszönöm a tanácsokat.
Szerintem nem éri meg, még csak ott sem lehetsz vele. Vannak csodák, meg van értelme a sugárkezelésnek, de nem ilyen feltételek mellett, na meg melyik tumort sugarazzák? Az áttétet vagy a primert? Lutri az egész, nem beszélve arról, hogy utána mi lesz. Persze egy lehetőség, azért mondják, hogy jó lenne, elvetni hirtelen felindulásból nem szabad.
Viszont sajnos az a rossz hírem, hogy mi itt hiába írunk véleményt, ezt nektek kell eldönteni. Ha képes vagy szenvedést elviselni hónapokig, akkor vágjatok bele, ebben az esetben remélem, hogy minden rendben lesz és tényleg történik egy újabb csoda.
2018. okt. 13. 23:38
Gondolom egy-két hónap saccolás a sugárterápia nélkül van.
Már leírtam, hónapokat, jó esetben éveket is adhat ha összemennek a daganatok. Ha meg be kell feküdnie, mi azzal a probléma?!
2018. okt. 14. 00:02
Amúgy te már eldöntötted, hogy nem éri meg a sugárterápia.
Őszinte részvétem már most, kezelés nélkül valóban bejön az orvosok jóslata. Magától egy daganat sem fog kisebbedni, eltűnni.
2018. okt. 14. 00:04
15/22 A kérdező kommentje:
Nem döntöttük el azért tettem fel a kérdést hogy lássak elfogulatlan véleményeket. Édesapám nem akar sugár kezelést de azt mondta ha én szeretném akkor belemegy döntsem el én. Viszont még én magam sem fogtam fel a helyzetet nem hogy racionális döntést hozzak egy ilyen dolgban. Az onkológus szerint sugárral is 1-2 hónap maximum mert nagyon rossz az általános állapota. Az a baj az orvosok sem értenek egyet abszolút. A főorvos az osztályon azt mondta a 1-2 hét. A belgyógyász azt mondta szerinte nincs 1 hónap. A fül orr gégész szerint néhány hónap. Sajnos ma este viszont újra kórházba került így lehet a kérdés már felesleges is lesz.
16/22 A kérdező kommentje:
Nem vállalták az onkológusok. Tulásgosan rossz állapotban van.
17/22 anonim válasza:
Kedves kérdező? Le írnád mi történt? Köszönöm szépen!
2020. febr. 20. 11:53
18/22 A kérdező kommentje:
Sajnos mire az onkoteam elé került édesapám már nagyon leromlott az állapota ezért kizártak bármilyen kezelést is. Otthon ápoltuk de rohamosan szinte napról napra lett rosszabul még végül egyik éjszaka feladta. A fenti kérdés kiírása után 1 hónappal ment el.
2020. febr. 20. 21:32
20/22 A kérdező kommentje:
Kapcsolódó kérdések: