Érdemes a sugárkezelést engedni?
Szerintem igen.
Drukkolok nektek!
2018. okt. 12. 22:07
Nagyon nehéz helyzet és sajnálom....
Én az utolsó percig reménykednek és kitartanek csodára várva!!!! Nehez mert szenved megviseli az utazás,viszont otthon az ágy szélén ülve várni a halált mennyivel jobb??
Ezt csak ti dönthetitek el !!!
Kitartást nektek :(
2018. okt. 12. 22:09
Akár tisztában van vele, akár nem, ezt a döntést neki kell meghozni. Ha ilyen rossz az állapota, akkor a sugár drasztikusan le fogja rontani még ezt is. Az oké, hogy pár hét helyett lehet pár hónap, de az a pár hónap sokkal nagyobb szenvedés lenne, mint a pár hét.
2018. okt. 12. 22:10
Szia!
Nagyon sajnálom a helyzeteteket!
A sugárkezelést tudomásom szerint szokták fájdalomcsillapításra is használni. Meg kéne kérdezni az orvost, hogy a sugárkezeléstől milyen eredményt vár.
Kitartást nektek!
2018. okt. 12. 22:22
Szia. Dolgoztam sugárterápián, és azt mondom hogy érdemes vállalni a sugárkezelést. Enyhíthet a tüneteken, az állapotromlást is megakadályozhatja, akár még javíthat is rajta.
2018. okt. 12. 22:44
Igen, a sugárra nap mint nap menni kell, de fájdalommentes beavatkozás, és jó esetben kisebbítheti a daganatokat. Meghosszabbíthatja az életét, és fájdalommentessé teheti. Én biztos elhordanám sugárra az édesapámat. Akár éveket is kaphat.
2018. okt. 13. 14:46
7/22 A kérdező kommentje:
Sajnos az orvosok szerint nem élhet tovább semmiképpen sem néhány hétnél legfeljebb 1-2 hónapnál mert a daganat áttétje ami egy teniszlabda nagyságú a nyakon a fő nyaki ütőeret is behálózta. Körbe nőtte konrétan és bármelyik percben elvérezhet a doki szerint. 5 orvossal beszéltem mind az 5 azt mondta hogy a sugár semmit sem hosszabítana az életén csak megnehezítené. Az onkoteam akarja csak erőltetni most ezt. De nem értem miért ha a főorvos a belgyógyász és a fül orr gégész is egybehangzóan nem látja értelmét és nem értenek egyet az onkológiával. 1 hete szövettani műtét közben majdnem elvérzett mert vérezni kezdett a daganat. 6 órán át küzdöttek az életéért mire stabilizálták de akkor azt mondták nem éli meg a reggelt. Végül nem így lett szerencsére. Bár az osvos szerint jobb lett volna neki akkor békében elmenni és látva a szenvedését azóta én is néha ezt gondolom. Ez a vérzés bármelyik percben bekövetkezhet és azt mondták nem lehet mit tenni. Ezért nem értem az onkoteam miért nem hagyja békében elmenni miért akarnak most egy sor vizsgálatot elvégezni még aztán a sugárnak kitenni aminekbszámos mellékhatása lehet, amikor a fül orr gégészet azért adta haza hogy itthon békében elmehessen.
8/22 A kérdező kommentje:
A belgyógyász szerint az onkoteam azért csinálja ezt mert egész egyszerúen ez a menete. Vagy sugár vagy kemo de valamire igyekeznek kiírni mindenkit és nem mérlegelnek igazán hogy van arányban van e várható szenvedés a várható pozitív hozammal. Ő azt tanácsolta ne engedjük. De mégis az emberben ott van a kétely mi lenne a helyes most.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
5ös válaszoló vagyok, csak a leírtakra reagálva: még határozottabb igen a válaszom! Láttam a sugárterápián dolgozva csodákat, de a jelen esetben a daganat zsugorodása is nagyon fontos, a sugárkezelés palliatív ebben az esetben. Az onkoteam döntését fogadnám el, ők nem csak rávágják hogy mit hogy kell csinálni, hanem átbeszélik és felmérik a beteg igényeit és úgy döntenek ahogy a betegnek a legjobb.
2018. okt. 13. 17:16
2018. okt. 13. 17:20
Kapcsolódó kérdések: