Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A refluxra (gyomorégés,...

A refluxra (gyomorégés, fájdalom savtúltengés) jó ha egy kis citromot, zöldcitromot ásványvízzel kortyolgatok?

Figyelt kérdés
Nem akarok mindig gyógyszert bevenni, illetve azt olvastam hogy az jót tehet, de azt is olvastam már hogy nem. Szóval nem tudom eldönteni.
2018. aug. 28. 18:35
 1/5 anonim ***** válasza:
A citrom savas és savat termel. Sok vizet igyál, ami higítja a savad, vagy egy kanál szódabikarbónát tegyél bele. Vannak lúgos ásványvizek is, amik nagyon jók sav ellen. Illetve egyél olyat ami felszívja pl háztartási keksz.
2018. aug. 28. 18:41
 2/5 anonim ***** válasza:

Nekem borzasztóan rossz hatással van.

Próbáld meg inkább kitalálni, mitől van túl sok savad és azokat elkerülni.

2018. aug. 28. 18:42
 3/5 A kérdező kommentje:
Most már készítettem egy pohárral, egy kicsike szelet zöldcitrom van csak benne. Veszek holnap lúgos vizet
2018. aug. 28. 18:42
 4/5 A kérdező kommentje:

Nem erős ez a citromos víz.

Zsíros, fűszere ételektől, magvaktol, illetve a csokitol. Nem is eszem én zsíros fűszeres kajákat, magvakat sem nagyon, de hát azok meg kellenek néha, muzliben vagy ilyesmi, csokit meg sajnos szeretem. Szerintem a cigi is csinálja, illetve a stressz. Néha nem is reggeliztem, mert nem tudok kB délig egyig, az is nagyon rossz, kávét meg csak is sok tejjel iszom.

2018. aug. 28. 18:56
 5/5 anonim ***** válasza:

A reggelit sose hagyd ki, valami kell, hogy legyen a gyomrodban a kávén kívül.

Rengeteg étel/alapanyag okoz túlzott savtermelést, ha érzékeny rá az ember. Pl. Hagyma, fokhagyma, ecet, paradicsom, alkohol, kávé, tej(!) és igen, a cigi is fokozza. Figyelj jobban az étrendedre és kerüld a savtermelő dolgokat.

2018. aug. 28. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!