Anorexiás lennék?
Nem mondom, hogy 59 kilósan nem volt rajtad egy kis felesleg, de még messze nem mondanám gusztustalanul kövérnek.
Sajnos a barátaidnak van igaza, ha 40 kilósan kövérnek látod magad, akkor bzony beteg vagy. Én is pont próbalók megszabadulni egy-két kilótól, nekem azt tanácsolták, az ebédem olyan 5-600 kalória legyen. Ha te folyamatosan ennyit vagy ennél kevesebbet eszel egész nap, és még soknak is érzed, az biztosan nem egészséges.
Én 66 kg-ról fogytam 38-ra (a végén már 350 kalóriát vittem be naponta). Az indítatás azonos; állandóan negatív megkjegyzést tettek alakomra. 38 kilósan ugyanúgy láttam magam, ahogy Te - nem értettem miért aggódik mindenki, nem véltem magam rémisztően soványnak, sőt! - "még volt hova fogynom". Szóval mentem tovább 36-ig, állandóan rosszul voltam, de ezt normálisnak gondoltam. Nem is a kinézetem volt a fő szempont; inkább a mérlegen a szám - olyan volt, mint egy drog. Minél lejjebb akartam vinni a kilókat. Célokat tűztem ki, elértem, aztán már az sem volt elég... Persze titokban, de azért feltűnő, ha valaki csontvázra fogyasztja magát. Édesanyám rángatott ki ebből az állapotból - kértünk segítséget.
Először is leírhatatlan mennyi energiám lett hirtelen attól, hogy egy dietetikus segítségével normálisan és egészságesen elkezdtem enni.
Másrészt én is láttam és felfogtam, mind a modoromban, mind a kinézetemben, hogy miért aggódott mindenki - és megértettem, hogy Anorexiás voltam.
Most még vannak nehéz pillanataim - fogalmazzunk úgy, hogy egyszer fent, egyszer lent - de lelkiekben is sokat javultam az elmúlt időszakban.
Szóval kérdésedre a válasz; igen, anorexiás vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!