Magas kortizolos betegek?
Szia!
Én nőként fordultam orvoshoz meddőség és hízás miatt. Igaz nem rövid idő alatt híztam meg, de mégis jelentősen, a leadása viszont nem megy.
Egy hormon vérvételen derült ki hogy 710nmol/l a kortizol, a normál érték 536nmol/l helyett.
Neked mennyi volt?
Még van pár nap az orvosig, de én már mindent összeolvastam a Cushing betegségről, agyalapi mirigy, mellékvese daganatról, és eléggé betojtam.
Olvastam, hogy stressz is okozhatja a megemelkedést, ami jelen is van az életemben, de sajnos laikusként én nem hiszem hogy csak ennyi okozná a szint megnövekedését.
Neked mennyire volt magas, hogy vizsgáltak tovább? És mi történt azóta veled?
Nekem 930 valamennyi volt a kortizolszintem. Elég stresszes életvitelt élek. Hasonlóan meghíztam, nem hirtelen, leadni viszont nem tudom.
Kizárták a cushing-kórt, viszont nem tudják, hogy pontosan mi a bajom.
Még a pcos enyhébb változata lehetséges, ultrahangra kell mennem nemsokára.
Elmentem egy endokrinológushoz, aki adott egy tablettát.
Vasárnap bevettem éjjel 11 körül és másnap vért vettek. Az alapján:)
Szia!
Azért feltétlen írd meg, hogy mit állapítottak meg. Jó lenne kapcsolatot tartani egy sorstárssal. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!