Chron betegek ti mit főztök diéta alatt?
Most diagnosztizáltak és az orvossal csak a biopszia szövettani eredménye után konzultálok. Addig a felírt gyógyszert (Pentasa) szedem és próbálok diétázni. Eddig futártól rendeltem ebédet. Ismertek-e olyat, akinél van Chron diéta, vagy magatok főztök?
Ha igen, miket?
Szedtek valamilyen táplálékkiegészítőt, vagy vitaminokat?
crohn
és mindent ehetsz, ami nem bánt, amit bírsz. Alap egy kvázi epebeteg diéta, vagyis a túl zsíros, túl fűszeres ételeket kerülni kell. Ezen felül gondot okozhatnak a puffasztó, nagyon rostos ételek.
Kb azt tudnám mondani, hogy krupli, rizs, bulgur, tésztafélék, sült, párolt, főtt husok simán mehetnek gond nélkül.
Persze van, aki a méregerős csilis babot is megeszi következmények nélkül, és van, hogy a párolt csirkemell is (sőt, a pohár víz is) átfut az emberen.
Ki kell tapasztalni.
Kitartás!
Köszönöm!
:-) Még olyan új a helyzet, hogy leírni sem tanultam meg...
Persze, mindentől fájt gyakorlatilag. Az otthon készítettől is. Azonban eddig olajban sütöttünk otthon is és a rántások, habarások is hagyományosan készültek. Írtak a neten valami száraz rántásról, de azt nem tudom mi az.
Csak pár napja tudom, mi a gond, de szövettani eredmény még nincs, gondolom csak akkor lesz biztos. A szép csak az lenne, ha emellé még gluténérzékeny is lennék. Ez majd szövettanból, laborból derül ki. Csak addig nézelődök, érdeklődök forumokon, hátha okosabb leszek.
Szia Kérdező!
Kiderült már mi a baj? Én most járok az elején...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!