Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Csak Én küzdök hányás fóbiától...

Csak Én küzdök hányás fóbiától? Szívesen hallgatok meg mindenkit

Figyelt kérdés

Nem tudom hol kezdjem. Nálam 7-8 éves korom óta van ez, most vagyok 22. Elég komoly párkapcsolatban vagyok hosszú ideje és szoba jött már a baba is. Nagyon szeretném 2 éven belül, de nem tudom képes vagyok e rá a hanyastol való félelmem miatt. Szerintem sajnos nem.:(

Hogyan lehet leküzdeni ezt a félelmet. Most is egész éjjel ment a hasam, szenvedtem, hányingerem volt. Ilyenkor megcsípem magam vagy szorítom a fogaim, nem tudok egyhelyben lenni, remegek iszonyúan. Annyi buta kérdésem van, ha üres a gyomrom akkor is tudok hányni? Segítsetek hogy lehetnek ezen túl

2017. nov. 7. 10:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
37%
1. vagyok. Nyilván nem olyan jó hányni, mint szeretkezni a pároddal, de jobb, mint mérgezésben meghalni. Szóval nem kell túlaggódni, vagy túlgondolni a dolgot.
2017. nov. 8. 10:16
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen, azoknak biztosan egyszerű akik nem félnek tőle, de ha ez észérvekkel megmagyarázható lenne nyilván mi sem paráznánk ennyire.
2017. nov. 8. 17:33
 13/15 A kérdező kommentje:

Koszonom a válaszokat. Utolsónak teljesen igaza van !!

Igen mi is tudjuk mind ezt, hogy jobb kinn mint bennt de sajnos akkor az adott helyzetben ezt nem lehet kontrollálni .:(

Hidd el én is azon vagyok hogy ezeket a mondatokat

a fejembe vessem annak ellenére hogy tudom

hogy így van, de nem megy :(

2017. nov. 8. 21:00
 14/15 anonim ***** válasza:
Ezen csak pszichológus segíthet, egyedül kevés esély van rá, hogy sikerül megküzdened. Az első hozzászóló meg azt se tudja miről beszél, borzalmas ezzel a dologgal együtt élni, el se tudja képzelni akinek még nem volt. És hiába tudom én is, hogy jót fog tenni a hányás, segíteni fog, hogy csökkenjen a fóbia legalább időlegesen, meg hogy nem veszélyes, blablabla... Ez nem ilyen egyszerű, ez egy mentális betegség, aminek mély okai vannak. Visszatérve, azzal hogy hánytam nekem csökkent a fóbia, de ahogy telik az idő újra előjön. Kognitív-viselkedésterápiával viszont lehet könnyíthetnél ezen, vagy ha valami nagyon mély gyerekkori traumát sejtesz a háttérben, vagy a kognitív terápia nem segít, akkor esetleg egy pszichoanalitikus szemléletben dolgozó pszichológus is segíthet. Fontos, hogy mindenképpen klinikai szakpszichológushoz menj, nekik van ehhez meg a megfelelő képzettségük.
2017. nov. 16. 23:20
 15/15 A kérdező kommentje:

Utolsó! Koszonom! Nekem is csökkent utána de 1 órára rá ugyanúgy féltem.:(

Meg próbálom lehet ezt a terápiát

2017. nov. 20. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!