Milyen gerincbetegség ez? Hogyan lehet rajta segíteni?
34 éves vagyok. Az MR ágyéki 3-on egy kiboltosulást, a 4-en egy sérvet diagnosztizált illetve van egy kis instabilitásom, mivel van 2 dehidratált porckorongom és egy 2mm-es elcsúszásom illetve 1-2 kisizületem tele van vízzel, de a tüneteim nem a porckorong betegség tüneteire hajaznak, hanem másra.
Nekem mindig csak egy helyen fáj, nem sugárzik ki sehova, nem zsibbad semmim. A keresztcsont két oldalán fáj, a fenék felett. Úgy olvastam, hogy ott a keresztcsonti izületek találhatóak illetve az ülőideg. Mit lehet tenni, hogy ez a fájdalom elmúljon vagy enyhüljön? Ülőmunkát végzek.
Bene Máté Zoltán weboldalát és videóit tartom hasznosnak. Amióta otthon megfelelő kompenzáló mozgásokat végzek és nem görnyedten ülök, kutya baja a gerincemnek. Nélküle valószínű a futószalag szerű kezelések áldozata lettem volna, vagyis gerincműtét lett volna.
Két videó a sok közül:
Mitől leszel gerincbeteg és hogyan gyógyulj meg belőle 1.
https://www.youtube.com/watch?v=ox9LteLslmA
Mitől leszel gerincbeteg és hogyan gyógyulj meg belőle 2.
https://www.youtube.com/watch?v=Gc3JbdsWTtw
Ebben az esetben a tudás, az információ tényleg hatalom, aranyat ért, hisz ki a fenének lett volna kedve műtétre menni meg gerincfájdalmaktól szenvedni. Így meg trópusokon való csavargásokon jár az eszem.
az első nyilván egy teljesen legális dolgot akar ajánlani :D
A kérdezőnek meg van 6 betegsége amit egyenként is komolyan kell venni, de őt az összenőtt keresztcsontok érdeklik :D kb mintha a koponyán keresnénk hibát fejfájáskor :D
Most mondom, hogy ezek nem gyógyulnak meg egy ékpárnától :D
"És nem hiszem, hogy valailyen mozgással nem lehet ezen izmokat, izületeket megerősíteni."
Én is a test és gerinc "szakszerű" használatában hiszek, tapasztalat. Bene Máté üzenete a gerincbetegek felé nem csak egy ékpárna volt, hanem az hogy a természet egyenetlen talajon való járásra hozta létre az embert, az ősember életmódja az volt. Ez nekem nagyon jót tett a gerincemmel. Persze a gyógyító mozgásokat is szakszerűen kell végezni, hisz például tilos az előre hajolva történú súlyemelés. Az ülőmunka nem "szakszerű" használata a gerincnek. Egy hasonlattal élve olyan mint az autó akkunak a kisütve tárolás. Az utóbbi is akkor a leghosszabb élettartamú ha szakszerűen használva van.
Kezdetnek minél többet mozognák, meg-meg szakítva az ülőmunkát is. Főleg munka után, hisz akkor van rá lehetőség. Mivel a munkahely váltás nem biztos hogy egyszerű. Nem beszélve arról hogy a huzamos ideig való álló testhelyzet sem biztos hogy jó a már beteg gerincnek.
Mozgásnak az otthoni házimunkákat is alkalmaztam, bármi ami eszembe jutott. Ez vegyes mozgás, míg egy gyógytorna nem mindig az.
Diák koromban mindig fekve tanultam. Ösztönösen tudtam hogy a hanyatt fekvés előnyösebb az ülésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!