Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Milyen gerincbetegség ez?...

Milyen gerincbetegség ez? Hogyan lehet rajta segíteni?

Figyelt kérdés

34 éves vagyok. Az MR ágyéki 3-on egy kiboltosulást, a 4-en egy sérvet diagnosztizált illetve van egy kis instabilitásom, mivel van 2 dehidratált porckorongom és egy 2mm-es elcsúszásom illetve 1-2 kisizületem tele van vízzel, de a tüneteim nem a porckorong betegség tüneteire hajaznak, hanem másra.

Nekem mindig csak egy helyen fáj, nem sugárzik ki sehova, nem zsibbad semmim. A keresztcsont két oldalán fáj, a fenék felett. Úgy olvastam, hogy ott a keresztcsonti izületek találhatóak illetve az ülőideg. Mit lehet tenni, hogy ez a fájdalom elmúljon vagy enyhüljön? Ülőmunkát végzek.

2017. júl. 26. 07:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A keresztcsonti fájdalom az valóban nem a gerincelváltozásoktól van, illetve nem közvetlenül. Hanem ennek a fájdalomnak következményeként alakultak ki a gerinc elváltozások. Többet privátban.
2017. júl. 26. 08:34
 2/11 anonim ***** válasza:

Bene Máté Zoltán weboldalát és videóit tartom hasznosnak. Amióta otthon megfelelő kompenzáló mozgásokat végzek és nem görnyedten ülök, kutya baja a gerincemnek. Nélküle valószínű a futószalag szerű kezelések áldozata lettem volna, vagyis gerincműtét lett volna.

[link]

Két videó a sok közül:

Mitől leszel gerincbeteg és hogyan gyógyulj meg belőle 1.

https://www.youtube.com/watch?v=ox9LteLslmA

Mitől leszel gerincbeteg és hogyan gyógyulj meg belőle 2.

https://www.youtube.com/watch?v=Gc3JbdsWTtw

Ebben az esetben a tudás, az információ tényleg hatalom, aranyat ért, hisz ki a fenének lett volna kedve műtétre menni meg gerincfájdalmaktól szenvedni. Így meg trópusokon való csavargásokon jár az eszem.

2017. júl. 26. 08:34
 3/11 A kérdező kommentje:
Mátén már túlvagyok.
2017. júl. 26. 08:37
 4/11 anonim ***** válasza:

az első nyilván egy teljesen legális dolgot akar ajánlani :D

A kérdezőnek meg van 6 betegsége amit egyenként is komolyan kell venni, de őt az összenőtt keresztcsontok érdeklik :D kb mintha a koponyán keresnénk hibát fejfájáskor :D

Most mondom, hogy ezek nem gyógyulnak meg egy ékpárnától :D

2017. júl. 26. 08:41
 5/11 A kérdező kommentje:
Amúgy Máté kifejezetten porckorongsérveket kezel. De megmondta, hogy az én fő problémámat nem az okozza, hanem az izületek betegsége...... Az ő nyújtásai az izületi megbetegedésemre semmit nem érnek. Persze a porckorongra jók, de nálam nem azok okoznak tüneteket. A gerincnyújtó pad is csak azoknak jó, akik a porckorongsérven kívül egyéb más gerinc megbetegedésben nem érintettek.....Mivel a gerincnyújtó pad a szalagokat is nyújtja.
2017. júl. 26. 08:43
 6/11 A kérdező kommentje:
És erre a kitudjamilyen betegségere a McKenzie torna sem jó. Viszont hiába van MR-em, senki nem tudja pontosan mi bajom és hogyan lehet kezelni. Ami kicsit gáz. Csak azt tippelik, hogy ez meg az okozza.
2017. júl. 26. 08:47
 7/11 A kérdező kommentje:
Szóval igazából inkább úgy fogalmazok, hogy vélhetően izületek valamilyen gyulladásos betegsége okozhatja, mivel nem zsibbad a lábam meg stb. Nem sugárzik 20 helyre, csak kifejezetten egy helyen fáj. A gerincgyógyászati központban csigolyacsavarozást ajánlottak. Igazából nem tudtam meg pontosan miért nem konzervatív kezelést. És nem hiszem, hogy valailyen mozgással nem lehet ezen izmokat, izületeket megerősíteni.
2017. júl. 26. 08:50
 8/11 anonim ***** válasza:

"És nem hiszem, hogy valailyen mozgással nem lehet ezen izmokat, izületeket megerősíteni."

Én is a test és gerinc "szakszerű" használatában hiszek, tapasztalat. Bene Máté üzenete a gerincbetegek felé nem csak egy ékpárna volt, hanem az hogy a természet egyenetlen talajon való járásra hozta létre az embert, az ősember életmódja az volt. Ez nekem nagyon jót tett a gerincemmel. Persze a gyógyító mozgásokat is szakszerűen kell végezni, hisz például tilos az előre hajolva történú súlyemelés. Az ülőmunka nem "szakszerű" használata a gerincnek. Egy hasonlattal élve olyan mint az autó akkunak a kisütve tárolás. Az utóbbi is akkor a leghosszabb élettartamú ha szakszerűen használva van.

2017. júl. 26. 09:00
 9/11 A kérdező kommentje:
Váltsak más munkára? Ülőmunka off?
2017. júl. 26. 09:11
 10/11 anonim ***** válasza:

Kezdetnek minél többet mozognák, meg-meg szakítva az ülőmunkát is. Főleg munka után, hisz akkor van rá lehetőség. Mivel a munkahely váltás nem biztos hogy egyszerű. Nem beszélve arról hogy a huzamos ideig való álló testhelyzet sem biztos hogy jó a már beteg gerincnek.

Mozgásnak az otthoni házimunkákat is alkalmaztam, bármi ami eszembe jutott. Ez vegyes mozgás, míg egy gyógytorna nem mindig az.

Diák koromban mindig fekve tanultam. Ösztönösen tudtam hogy a hanyatt fekvés előnyösebb az ülésnél.

2017. júl. 26. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!