Félelem vagy stroke?
Még február végén volt egy MRI vizsgálatom mert sokszor fájt a fülem és a fejem.. akkor mindent rendben találtak. mostanában viszont(2-3 napja) sokszor gyengének érzem a lábamat,kezeimet és bizonytalan is vagyok... nagyon félek a stroketól hogy nem e az e... tegnap is beszúrt a fejem egy ponton aztán olyat éreztem mintha az egyik lábam lezsibbadt volna teljesen...van hogy az orromban van hogy államban érzek furcsa bizsergést.. állandóan a neten nézem a tüneteket és egyre csak rosszabbul leszek... Sokszor vannak fura meleg- bizsergések a tarkómban és a fejem különböző pontjain. Tegnap este pedig már sírtam is mert olyan megsemmisülés érzésem volt, majd rámtört a pánikroham.. ha voltam MRI-n és minden jo volt rajta attól még lehet strokeom??? még csak 20 vagyok... nagyon pánikolok mindenen, de sokszor van halálfélelmem emiatt, és az ájulásérzès kerülget. Sokszor émelygek és szédelgek is... akárhányszor beszúr valahol a fejem vagy hallok valami pattanó hangot a fejembe akkor már futok is a tükörhöz leellenőrizni, higy nincs e stroke-om.. nagyon ilyesztő. Saját magamnak is...már sírógörcseim vannak mert úgy érzem meghalok vagy tönkremegy az életem..Jogosan félek?? Mik ezek a fejfájdalmak/ végtaggyengeségek? Az előbb is pattant valami a fejembe.. teljesen lezsibadtam és most fáj is a fejem és félek nagyon... Nem tudom mit kezdjek..
Egy 20 éves fiú
Szia!
20 évesen nagyon ritka a stroke, nem mondom, hogy lehetetlen, de extrém ritka.
Tipikusan idősebb betegeken jelentkezik, akiknek érelmeszesedésük van, magas vérnyomásuk, pitvarfibrillációjuk (ritmuszavar) vagy hasonló.
Ha korábban fájt a fejed, füled... stb. gondolom erről a negatív MRI ellenére született valamilyen orvosi vélemény, hogy mi miatt lehet, és esetleg terveznek / terveztek más vizsgálatokat is.
Nem tudom mi lehet a gond, így nem akarom elbagatellizálni sem látatlanban, de a leveled alapján azt érzem, hogy sokkal erősebb benned a pánik, mint a tényleges fizikai tünetek.
Valószínűleg sokat figyeled magad, mivel félsz a stroke-tól és emiatt van egy erős pszichoszomatikus tényezője a dolgoknak: a pánikod miatt sokkal rosszabbul éled meg a tüneteidet.
Az ilyen hirtelen, szúró jellegű fejfájás lehet például a kialvatlanság jele is.
Szerintem próbálj megnyugodni és kevesebbet keresgetni róla az interneten.
Van egyébként valamilyen negatív élményed a strokekkal kapcsolatban?
Mármint családi haláleset, vagy hasonló ami miatt félsz tőle, hogy neked is lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!