Van okom félni?
Tegnap és ma beszedtem fogamzásgátlót. Tegnap kezdtem el, nőgyógyász írt fel 3 havi adagot(szedjem min. 2 hónapig stbstb..), hogy 1 hónapra elmaradhasson a menzeszem 1 fontos utazás miatt; én sem akarom ezt rendszerezni, meg a gyógyszert sem szeretném később szedni!
A lényeg annyi, hogy félek ettől kicsit.
A "problémám" elég bonyolult: anyukámnak 36 éves korában volt strokeja, apukám 36 éves korában szívinfarktusban halt meg álmában. És lassan egy éve, hogy a bátyám ugyanígy hunyt el 21 éves létére, mint édesapám.
Bátyám végett rengeteg vizsgálatra jártunk el anyuval, vérvételek, szívvizsgálatok(pl EKG,ultrahang,és CT-re akartak küldeni de végül is a sugárzás miatt és a fiatalságomra hivatkozva MR vizsgálat lett)
A lényeg annyi, hogy valami VIII-as véralvadási faktorom magas, meg hát a családi anamnézisre tekintve hajlamos vagyok trombózisra..(ekkor itt elmondták, hogy soha semmilyen hormontartalmú gyógyszer, se cigi, se kávé) Illetve valamiféle szívbillentyűzavar (de ehhez annyit fűztek hozzá, hogy kb minden harmadik embernél előfordul, nem vészes dolog)
Illetve még tudniillik, hogy elég magas a pulzusszámom, ami csak azért rossz, mert ha fekszem egy helyben, nem idegeskedem, semmi nem történik velem akkor is hirtelen felugrik, szúr fáj, nem bírom a futást se, de az összes problémámról órákig írhatnék itt.
(Nyilván a halálesetek végett azért jelen van a stressz az életemben... )
Tegnap mikor beszedtem a gyógyszert elsőnek, végig azon járt a fejem, hogy mi van ha meghalok reggelre... hogy merjek-e elaludni, vagy ha kapok egy trombózist... Nagyon féltem.. bár tudniillik rólam, hogy sokszor előfordul, hogy beképzelek dolgokat, hogy ez meg az a betegségem..
A nőgyógyász azt mondta, hogy majd menjünk el valami angiológiára, de olyan gyógyszert ad, amiben nem sok a hormon, nem lesz bajom.
Most ahogy bevettem ugye ma a 2. szemet, már beképzelem egyfolytában(mióta bevettem kb rögtön), hogy zsibbad a bal karom, aztán néha a jobb karom..
Mit tudnátok ehhez hozzáfűzni? Kíváncsi vagyok a véleményetekre, de kérlek kíméljetek a rosszindulattól!
Ha etinil-ösztradiol is van a fogamzásgátlódban, azonnal hagyd abba! Egyetlen utazás sem lehet olyan fontos, hogy kockára tedd az életed. Ha viszont csak gesztagénkomponenst tartalmaz, akkor nem nő a trombózis kockázata.
egy gyógyszerész
Hatóanyag(ok): drospirenone, ethinylestradiol
ez a második lenne az???:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!