Övsömör mennyire veszélyes?
Figyelt kérdés
Van egy 8 hóbapos kislányom aki még nem volt bárányhimlős. A nagymamájának most derült ki, hogy övsömöre van. Mennyiben jelent veszélyt a gyerkőcre ő vagy akár a családtagjai akivel együtt lakik?2017. ápr. 25. 10:28
1/5 anonim válasza:
Igen,fertőzés veszélyes arra, aki nem volt bárányhimlős vagy nem volt oltva ellene. Engem, amikor övsömöröm volt, a bőrgyógyász külön figyelmeztetett erre.
2/5 anonim válasza:
Fertőz de szerintem azért jóval kevésbe mint a bárányhimlő maga, talán csak érintéssel. Szerintem ha leragasztja, meg ruha, meg kicsit óvatosak vagytok akkor nem lesz baj. Én így tudom, remélem nem tévedek.
4/5 anonim válasza:
Fertőző, de hogy pontosan milyen és mekkora óvintézkedéseket kell tenni, azt orvostól kérdezzétek, nem pedig az interneten. És egyelőre a nagyinak távol kellene maradni tőle, amíg le nem zajlik a betegség nagyjából. Anyukámnak volt pár éve, hetekig is eltart, viszont azon kívül, amit az orvos ad kezelésre, érdemes B-vitamint szednie, anyukámnak mikor elkezdte szedni, felgyorsult a gyógyulása.
5/5 anonim válasza:
Nem cseppfertőzéssel,azaz a levegőn keresztül fertőz,hanem a hólyagokban lévő folyadék fertőző. Ha a a másik ember nem ér hozzá a hólyagokhoz,akkor nem kapható el. Viszont nem csak olyanokra veszélyes akik még nem voltak, bárányhimlősek,hanem azokra is akik már voltak. Náluk ővsömör alakulhat ki,ha az immunrendszerük nem elég erős. Úgyhogy látni láthatja a nagyi a kicsit,de most jobb ha nem "fogdossa".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!