Véres széklet lehet allergia miatt? Kétségbe vagyok esve!
A történetem 7 hete kezddött. Valami vírust összeszedtem amit antibiotikummal (gondolta a háziorvos) kikezeltek. Antibiotikum kúra után borzasztó görcsök kínoztak legalább 3hétig. Minden héten kitalált valamit a háziorvos hogy éppen akkor miért fájhat a hasam. A 4.héttől kezdve amikor már olyan erős fájdalmaim voltak mint anno a szülésnél, és naponta 16-20 alkalommal volt véres hasmenésem, na akkor kaptam beutalót vérvételre és széklet vizsgálatra. A Crp szintem 23volt ami elvileg azt jelentette hogy gyulladás van a szervezetemben, a székletem meg pozitív lett tehát vér volt benne. Még aznap visszamentem a háziorvoshoz az eredménnyel és azt mondta,hogy szedjek Normix-ot. Beszedtem a két dobozzal amit felírt. Utána a görcsök elmúltak, de a hasmenés megmaradt. Arra mondta a doki hogy szedjek normaflort, amitől elmúlt a hasmenés. Most viszont (most kezdtem a 7.hetet) már nem megy a hasam (csak ha tejes dolgot eszem-iszom) viszont a vérzés megmaradt... Voltam sebészeten, azt mondták nincs aranyerem. Még nőgyógyászhoz is elmentem, hogy nem e ott van valami probléma ami kisugárzik és ettől lenne véres a székletem. Ott sem találtak semmit...
Bármilyen ötlet, hogy innen hova tovább? Allergia okozhatja a véres székletet? Tejre allergia?
Elnézést amiért kicsit hosszúra sikerült ez a történet... Előre is köszönöm a válaszokat!
Nem már nem fáj. Ma ittam először laktózmentes tejjel kávét és ma kicsit véresebb volt mint előtte... Valamiért a tej ront rajta... De fájni nem fáj már és nincs is hasmenésem.
Köszönöm a segítséged! :)
Kérj beutalót széklet tenyésztésre!
Baci, parazita is okozhat ilyet antibiotikumos kezelés után pláne.
Szia!
Mindenképpen vizsgáltasd ki, találják meg az okát.A véres székletnek, gyakori hasmenésnek több oka is lehet pl gyomor, bél vérzés, bélgyulladás is.Egyik ismerősöm 3 hónapos gyermekének véres lett a széklete. Az anyuka onnantól kezdve kerülte a tejet, tejtermékeket, a szóját tartalmazó ételeket és a probléma megszünt a babánál. Most, hogy egy éves lett, most kezdik a pici terheléses vizsgálatát tejre, majd szójára.
Görcsoldásra, hasmenésre, bélgyulladásra jól használható a stabilizált aloe vera levének szűrt változata, az activator.Az antibiotikum jól kiöli a hasznos bélflórát, ami gyengíti az immunrendszert és elég sok egyéb problémát is okoz, ezért fontos a hasznos bélflóra helyreállítása probiotikumokkal. Persze ehhez minőségit, többfélét nagy csíraszámban tartalmazót érdemes választani.Jobbulást!
A normaflor jó probiotikum? Mert a háziorvos szerint "tökéletes" mindenki más szerint meg annál Csak jobb van. 1,5 hete hagytam abba a normaflor kúrát, mennyi idő után kezdhetek el egy újabb kúrát? (Vagy nem is normaflort, hanem Enterolt?)
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!