Széklet minőség megváltozása mire utal? Ételallergia lenne vagy valami más?
Elég sok mindenre utalhat a magas bilirubin szint.
Jól írta az egyik válaszoló, ételintolerancia teszt, nem ételallergia, ez fontos, ha a gluténérzékenységet akarod vizsgálni.
Figyelj, nekem egész életemben emésztési bajaim voltak. A bilirubin szintem szintén magas legalább 10 éve, viszont az is sok mindentől lehet.
Télen csináltattam lisztérzékenység tesztet, negatív lett, bár ennek a vértesztnek a megbízhatóságát sokan vitatják.
Aztán nyár végén csináltattam azért egy ételintolerancia tesztet is. Ez pozitív lett tejre, és 'gyengén pozitív" gluténra.
Ha jól tudom, a lisztérzékenység a gluténérzékenységen belül csak egy kis szelet.
Nekem speciel a sárgás széklet tavaly nyáron egyik napról a másikra alakult ki, és másfél éve nem múlik el. Majdnem két hete tartom a gluténmentes étrendet, a refluxom pár nap után enyhült, de elvileg legalább 1 hónapra ki kell vonni az étrendből.
Nekem ugyan gyengén pozitív lett az eredmény, de ki tudja, ez is mennyire megbízható teszt. Igazából sztem diétával lehet ezt biztosan kideríteni, h valóban a glutén okozza-e a gondot.
Azt nem mondom, hogy minden orvos tájékozatlan, de azért mindent ne higgy el nekik, nekem több orvos biztosan állította negatív lisztérzékenység teszt után, h semmi gond a kenyérrel, ehetek nyugodtan, de azért csak csináltattam 20000 ft-ért ételintolerancia teszt, és úgy tűnik, mégsem tudom teljesen megemészteni a glutént. Ahogy a háziorvosom is biztosan állította,h nincs gondom a tej megemésztésével, mégis pozitív lett az is.
Szia!
Kiderült, hogy mi okozta ezt neked? Mondják, hogy intolerancia esetén nagyon nehéz összeegyeztetni milyen étel okozhatja, mert akár napokkal később is kijöhet a kaja ami okozza, lágy formában ugye..
Nálam van ez van szerintem - glutén - vagy stressz alapon van. Mert nekem is egyszer ilyen egyszer olyan, van hogy rendes sötétbarna, máskor meg világosabb lágy.. Már nem tudom hova tenni :D kaptam utalót én is, de még mire kinyit a gasztró várhatok a vírushelyzet miatt. De amúgy sok más is lehet, mint írtam stressz, epebántalom, de bizonyos férgesség is tud ilyet okozni.
Azta mindenit!
Én holnap megyek Synlab-ba ilyen 46 panelos vizsgálatra intolerancia gyanú miatt, nem várok tovább államira. De a körülöttem lévőknek meggyőződésük, hogy vagy életmódbeli dolog inkább (stressz) vagy valami fertőzés nálam is ami húzódik. Lehet nálad is volt egy átmeneti stresszhelyzet vagy valami..?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!