Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Október óta küzdünk a különfél...

Október óta küzdünk a különféle vírus fertőzésekkel. Rosszul csinálok valamit?

Figyelt kérdés
3 gyerekünk van, férjem és én is sportolunk ( ha pár napig egészségesek vagyunk). Nem iszunk, nem dohányzunk, itthon készült jó minőségű ételeket eszünk. A gyerekek 11,10.3 évesek. Sokszor betegek ősz óta, a két nagy hozza haza a vírust, bacit, es a kicsi sínyli meg leginkább, de mi felnőttek is állandóan betegek vagyunk. Van esetleg tippetek, ötletek, mit csináljak maskent? ( nem vagyok nyitott a homeopátiás gyógymódokra, viszont szedunk Dvitamint, aloe gélt iszunk...)
2017. febr. 2. 08:24
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
#20 köszönöm a választ! Sajnos nem tűnik megoldhatónak. Délután különóra edzések stb... a tavasz meghozza a gyógyulást , ebben bízom!
2017. febr. 3. 09:49
 22/22 anonim ***** válasza:

Nem tudom, milyen gyógyszereket szedte(te)k, de talán hasznosak lehetnek ezek a cikkek:

[link]

[link]

[link]

[link]

A fentieken kívül még sok érdekes cikket találhatsz ezekről a témákról.

Nekem két óvodás gyerekem van. Ez a második tél, amikor a gyerekeim nem hiányoztak az oviból, és mi sem a munkahelyünkről, mindez úgy, hogy semmilyen gyógyszert nem szedtünk.

Én a természetes gyógymódokban hiszek. Ha betegség kerülget valamelyikünket, előszedem a gyógyteáimat. Az első tüsszentéstől használjuk őket. Emésztőszervi panaszok esetén megfejelem egy kis probiotikummal, antibiotikum helyett. Így a hányós-hasmenős vírus leküzdése nálunk 1 napig tart.

Emellett nem iszunk tejet (házit sem), bár ennek elsődleges oka az, hogy 4-ből hárman érzékenyek vagyunk rá. De érdemes tudni, hogy a tej nyákképző hatású, ami elősegíti a hurutos megbetegedéseket. A savanyított tejtermékek (pl. házi joghurt, kefír) és a (házi) vaj viszont hasznos eledel.

Csak érdekességképpen: korábban hetekig hordtam a gyerekeket sószobába (a szokásos gyógyszeres kezelések mellett), mivel nem tudtunk megszabadulni a sorozatos megfázásoktól, egyik gyerekemnek már kezdett rámenni a fülére, a másikat visszatérő szemgyulladás kínozta. Ezek már a múlté. Ekkor még a gyerekeim ittak tejet.

Cukrot sem fogyasztunk (kivéve a gyerekek az oviban), mivel a cukor a kóros baktériumok kedvelt tápláléka. Mézet viszont igen, sőt propoliszt is tartok itthon, ha kell, előveszem.

Sokat olvasgatok a témában, és most már a lázra sem úgy tekintek, mint régen: nem egy veszélyes, azonnali csillapítást igénylő tünet, hanem annak jelzése, hogy a szervezetünk felvette a harcot a kórokozók ellen.

A szmog ellen nem sokat tehetünk, de naponta figyelem a szmoghelyzetet, és lehetőleg csak akkor szellőztetek, vagy akkor megyünk hosszabb időre a szabadba, ha az eü határérték alatt van.

Vitaminok közül D3 az, amit mindig szedünk, emellett sok friss gyümölcsöt eszünk, ilyenkor télen fagyasztott bogyósakat is.

2017. febr. 4. 02:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!