Mennyire kapott el benneteket ez a mostani vírus?
Gyerekem kapott el valami bacit,3 szemes gyógyszert írt fel a doki,ilyet még nem is láttunk. De nem,hogy javulna,még rosszabbul van. Jaa és Acc és normaflórt. Utóbbi minek nem tudom,nem vagyunk nagy gyógyszerszedők!
Neki is fáj mindene,38 volt a láza,csúnyán köhög,orra nem nagyon folyik! Azt se tudom ez influenza e?
De az. Ennek mi értelme van,hogy elnyújtott? Adna normálisat ami két nap alatt helyrehozza!
Pedig most jó hidegek vannak,elpusztulhattak volna a bacik!
Értem,köszi! :) Nem értek hozzá,hál Istennek nem kell semmi gyógyszer,5 év alatt jó ha 1x lát a doki! :)
Annyit tudtam a normaflórról ,hogy akik Egyiptomba mennek,látom irkálják,hogy indulás előtt egy héttel elkezdik szedni. Hát én akkor sem szedtem semmit.
Ej, emberek! A kérdező vírusról beszél... Egy vírust nem lehet megölni, csak egy élő izét lehet megölni, amilyen a baktérium. Itt a könnyfakasztó gyorstalpaló: https://www.youtube.com/watch?v=EHbTqMbHxwk&t
Azért fontos a különbség, mert máshogy történik a kezelés. Ha tutira baktérium, akkor antibiotikumot adnak.
(Ha nem tuti, akkor inkább semmit, mert az antibiotikumnak komoly káros hatásai is vannak, s ha emellett a gyógyhatása se tud érvényesülni, az rosszul jön ki.)
Az antibiotikum válogatás nélkül öli a baktériumokat a szervezetben, beleértve a hasznos baktériumokat is, amiből pl. minden emberi bélben van kb. 2 kilogramm, az immunrendszer 80%-a is a bélrendszerben van, s ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen állapotban van a bélflóra. Így az antibiotikum működése kissé ellentmondásos: miközben segít a szervezetnek legyőzni a gonosz kórokozót, eközben gyengíti a szervezet saját védekezőképességét...
Ezért ha elkerülhetetlen az antibiotikum szedése, egyrészt be kell szedni az összeset belőle, tilos abbahagyni a tünetek javulásakor, mert a meggyengülő baktériumok új erőre kapnak és rezisztenciát fejleszthetnek ki az antibiotikum maradványait felhasználva, így ugyanaz a gyógyszer nem lesz többé hatásos.
Másrészt nagyon fontos utána a taccsra vágott bélflóra helyreállítása szisztematikus probiotikum kúrával minimum egy hétig, de két hét még jobb. Általában erre a Normaflore-t adják, bár az csak egyetlen baktériumtörzset tartalmaz, miközben egy csomó egyéb készítmény akár 5-10 törzset is. Vagyis a Normaflore mögött inkább marketinget sejthetünk.
Nőknek még a hüvelyflórát is helyre kell állítaniuk hüvelyflóra regeneráló hüvelytablettákkal.
Mindeközben vírus ellen általában nem adnak semmit, van ugyan olyan szer, ami az elején nagyon hatékony, de Magyarországon nem adják a dokik influenzára, hiába van a betegtájékoztatójában, hogy jó rá. (Isoprinosine) De ez sem csinál semmit a vírussal, csak igen hatékonyan felerősíti az immunrendszer védekezését. A C és D vitamin is alapvető az immunrendszernek, D-t amúgy megelőzésképp egész télen érdemes szedni.
Vagyis vírus ellen immunrendszer erősítés, amihez C és D vitamin és a korábban említett probiotikum alapvető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!