Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ha nem tbc akkor vajon mi?

Ha nem tbc akkor vajon mi?

Figyelt kérdés
3 honapja kitalálták egy mellkas CT alapján, hogy tbc- m van, mert látszodik egy un. Caverna ,barlang. aztán 2 hét karantén, közben persze köpet és vértesztek tucatját végezték el, de nem találtak bennem bacit, csak egy pozitiv Quantiferon tesztet tudtak fölmutatni, ami persze nem jelenti azt hogy tbc-s az illetö, csak azt hogy már találkozott valamikor a Mycobacterium Tuberculosissal, na mindegy, a páromat sem hagyták ezért, tüdöszürö, Mantoux börproba, de minden negativ, és ez szinte ki is zárja a TBC-t, mert biztos, hogy már rög megfertöztem volna öt is, ha tényleg beteg vagyok.
2017. jan. 31. 22:05
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
Nagyon sok gyógyszert kell szednem , és nem biztos, hogy tényleg az van amit állitanak,elvégre az orvos is csak ember, hibázhat, tévedhet.
2017. jan. 31. 22:12
 2/23 anonim ***** válasza:
Nézd,ha látszik caverna a tüdődben, a Quantiferon teszt pozitív lett,akkor fertőződtél TBC-vel,de a TBC-nek van egy fajtája, a látens TBC,ami nem fertőz másokat.
2017. jan. 31. 22:28
 3/23 A kérdező kommentje:
Értem, de nem biztos hogy tényleg az, a Szarkoidózis majdnem ugyan olyan tüneteket okoz mint a tbc
2017. jan. 31. 22:35
 4/23 A kérdező kommentje:
Eddig csak erős gyanuról beszéltek, semmi biztosat nem mondtak
2017. jan. 31. 22:36
 5/23 anonim ***** válasza:
Tükrözést és azon keresztül mintavételt nem csináltak?
2017. febr. 1. 07:23
 6/23 A kérdező kommentje:
nem, azt mondták felesleges,mert ez "tuti" tbc
2017. febr. 1. 13:03
 7/23 anonim ***** válasza:

tüdő rtg-n caverna+pozitív quantiferon-teszt az tbc. a quantiferon teszt egy speciális anyagot vizsgál, amit a mycobacterium jelenlétére bocsát ki a szervezetedben a T-sejt(IFN-gamma)+tbc esetén egy szép caverna diagnosztikus értékű is lehet. Abban pedig tévesdsz, hogy már meg kellett fertőznöd a párod, nem megy az ilyen könnyen.

Ha kérdeznéd: nem, nem wikipédiáról szerzett tudással vagyok felvértezve :D

2017. febr. 1. 14:00
 8/23 A kérdező kommentje:
tavaly szeptemberben már egy hüvelykujjnyi üreget találtak,de 2015 nyarán még teljesen tiszta röntgenem volt, vagyis az azt megelőző fél évben fertőző lett volna, de még most Januárban sem volt pozitiv sem a röntgen, sem a bőr próbája , szerintem, ez elég idő ahhoz hogy megfertőződjön valaki
2017. febr. 2. 00:08
 9/23 anonim ***** válasza:
ez nem úgy működik, hogy szerinted x idő után kötelező módon megfertőzöd a párod és neki is muszáj elkapnia a fertőzést. Az, hogy valaki együtt él egy tbc fertőzött emberrel, közel sem biztos, hogy el fogja kapni. Nála minden negatív, nálad meg rtg+teszt pozitív, el kell fogadni(most jöhet a lepontozás meg a hülyének nézés,de tudom miről beszélek és igazam is van, akár elhiszed nekem, akár nem)
2017. febr. 2. 11:20
 10/23 A kérdező kommentje:
akkor mégis miért kezeltek úgy mint egy zombit a kaptár -ból, mintha leprás lennék, pedig még fertőző sem vagyok ezek szerint,sőt, még a terápia előt, gyógyszerek nélkül sem voltam az
2017. febr. 2. 22:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!