Ez lehet diszkalkulia?
Figyelt kérdés
Most 7.-es vagyok és egyszerűen nem érteni a matekot. 5.-től kezdve egyre nehezebben tudtam megérteni általában ha a testvérem magyarázta el. Akkor még kiküszködtem az 5-öst. 6.-ban jártam korrepetálásra kértem segítséget barátoktól, családtól és a 4-est is csak azért adta meg a tanár mert alapból nagyon jó tanuló vagyok és nem volt jellemző rám hogy rosszul tanulok. Most kezdődött a 7. és egyszerűen semmit nem tudok megérteni. Nézem a számokat és nem tudok gondolkozni.. Alap műveleteket simán megoldok, de mást nem. Ez jelentheti esetleg azt hogy beteg vagyok? Vagy az már egészen kis korban előjönne? Félek hogy a hármast nem tudom majd megszerezni..2016. szept. 7. 17:27
1/2 anonim válasza:
Nem lehet betegseg. Ahogy nehezedik a matek ugy egyre tobb ido kell a tanulashoz.
2/2 anonim válasza:
Nézd meg a diszkalkulia tüneteit, néha csak hetedikben veszik észre.
Valahol az ötödikes tananyagnál akadhattál el. Mi volt az első, amit nem értettél? Számelmélet (prímszámok, oszthatóság)? Törtek? Negatív számok? A matematika lineáris felépítésű, az újabb tananyagot nem értheted meg anélkül, hogy a régit megértetted, begyakoroltad és megtanultad volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!