Ki alakulhat lelki okoktól diszkalkulia?
Figyelt kérdés
8 éves koromig jó matekos voltam,de ahogy nőt a stressz,úgy lettem rosszabb,de 10 évesen lettem nagyon rossz belőle,amikor kaptunk egy pár tanárt,akik velem kimondottan szerettek gonoszkodni,ennek oka gondolom azért volt mert zárkozot vagyok,aztán felsőtagozatban még több ilyen tanár.Én ekkor már nagyon az idegösszeomlás szélén voltam,szakértői vélemények,fejlesztő óra,persze órák közben,ami nekem nagyon megalázó volt,néha kaptam is beszólást,éreztem az osztálytársaim tekintettén hogy már nem vagyok egyenrangú,sok dologból igyekeztek kihagyni,persze mivel féltem hogy egyedül maradok ettől barátként tekintettem rájuk ( kár volt)Középsuli már jobb volt,viszont a felmentés elégé zavart,leginkább hogy bántani fognak,de szerencsére nem így lett,a bajom hogy érdekelnek a számok,meg a matekos dolgok,de ma már egy egyszerű vásárlásban össze zavarodok,amikor próbálom össze adni hogy mennyit kell fizetnem,totál káosz lesz,teljesen leblokkolok.Ezektől a régi történtektől kialakulhatott diszkalkulia ?2016. júl. 30. 23:33
1/3 anonim válasza:
Velem is ugyan így volt. Nekem is felmentésem volt, azt mondták, hogy nem fogok tudni leerettsegizni sem... külföldre koltozten, leerettsegiztem ráadásul főiskolás matekot is tanultam. Nem vagyok zseni, de helyt alltam... normális képesítésu tanar kéne diszkalkulias tanulok mellé
2/3 anonim válasza:
Kérdésedre válaszolva. Nem. Én deszlexiás vagyok és világ életemben betűcserélő voltam. Alig bírtam megtanulni olvasni, írni... Úgy tudom ez születési rendelenesség, egy képesség zavar vagy mi a xar. Egész életedben végig fog kísérni. Lehet fejleszteni magad, de jó sosem leszel amiben gyengének születtél. Szóval, a lelki bajoknak semmi köze nincs a diszkalkuliádhoz!
3/3 anonim válasza:
Ha nem vagy érdektelen a számolás iránt, akkor keress egy normális tanárt, aki segít behozni a hátrányodat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!