Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem tudom hogy diszkalkuliás...

Dori farkas kérdése:

Nem tudom hogy diszkalkuliás vagyok e vagy sem?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok, mielőtt bárki azzala kérdéssel jönne, vagy azt mondaná, úgysem diagnosztizálják mert alsóban nem vették észre, vagy ha eddig el jutottál egy gimnáziumban úgysem kapsz papírt.

Nem megúszni szeretném az érettségit, de itt állok 11. osztályban, és komoly gondokkal küzdöka matekkal kapcsolatban.

Kezdjük ott hogy őszintén be vallom sosem voltam túlzottan szorgalmas, de 6.os koromban tanultam meg egy orát le olvasni és nagyon, nagyon lassú a műveleti sebességem, ha nem gondolkozom el jól rajta hogy 5+6 az mennyi simán rávágom hogy 10 . akadtak már gondjaim el jutni A-ból B -be még akkoris ha azt az utat már párszor meg jártam, na de hagyjuk az apróságokat, 7 -es korom óta matematika korep tanárhoz járok , és azóta 2 esekkel bukdácsokolok, a gond ott kezdődött hogy egy új iskoába mentem, ahova az előtt jártam, ott nem túlzok ha azt mondom hogy két tollvonásra jó jegyet kaptam. Újból elismétlem hogy matematikából sosem voltam túl szorgalmas és a szüleim is nagyon gynegék voltak Matekból anyukám pedig diszkleksziás épp ezért amikor kezdtek komoly gondok lenni mindenki arra következtetett, hogy gyengék a épségeim majd a tanárok meg oldják, igen ám nagy nehezen át kúsztam a közép iskolába ahol a gondok egyre egyre komolyabbak voltak és a matematika tanárom szólt is a szüleimnek, hogy nagyon lassan számolok, akkor kezdtem heti 6 órát matek tnaárhoz járni, bár nem vagyok biztos benne hogy jól számoltam mert egy héten 3 szor voltam egy és fél órát... :) elég keményen próbálkoztam de az otthoni tanulás sosem ment hiszen amit meg tanított alig pár npa alatt akarva akaratlan teljesen el felejtettem, akkor kezdtem érezni hogy egyszerűen nem tudom meg jegyeznia számokkal kapcsolatos dolgokat egyenleteket. Telt múlt az idő, nagy nehezen át jutottam 10 be ahol még jobbna kelet küzdenema nyamvadt kis 2 esemért ami imént épphogyan csak össze jött, a szüleim azt sujkolták csak lusta vagy merthogy a többi tantárgyból nagyon szépen tudtam tudok teljesíteni, azonban most 11 osztályban bármilyen erőfeszitést is teszek egyszerűen képtelen vagyok javitania jegyeimen és 1 esnél job dolgozatot írni, ekkor fordult meg a fejünkben hogy talán probléma lehet hiszen ez má sehogysem nromális hogy csaknem 7 es korom óta minden héten több órát matekozom , és mégsem segít semmi. A gond az hogy rengeteg megaláztatásban volt már részem és most ott tartok hogy bármit teszek talán le sem tudok érettségizni, miután ezeket leírtam kérdezem én a szakértőket vagy sokat tapasztaltakat, hogy mi lehet a gond.

2015. ápr. 7. 13:57
 1/2 anonim ***** válasza:
Kérdezz meg egy orvost, vagy egy logopédust.
2015. ápr. 7. 21:47
 2/2 Tom Benko ***** válasza:
A diszkalkulia nem csak a számolás lassúságában jelentkezik. Ebből, amit leírtál, inkább csak annyi derül ki, hogy vannak nehézségeid. Ha gondolod, menj el szakemberhez, de az a sejtésem, hogy a problémád nem annyira részképesség-zavar, hanem egyszerűen csak lemaradtál a legelején a tanulásnak, és az a hátrány egyre jobban halmozódik.
2015. ápr. 8. 07:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!