Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehet hogy elkaptam a TBC-t?

Lehet hogy elkaptam a TBC-t?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok, 3 napja voltam tüdőszűrő állomáson ahol nagyon sokan voltak. Páran nagyon csúnyán köhögtek. Másfél órán át voltam ott, panaszok nélkül mellesleg, mert üzemorvosnak kell a lelet. Nem érzem magam teljesen egészségesnek, talán van egy kis hőemelkedésem, és úgy érzem fáj egy kicsit a tüdőm. 3 nap alatt jelentkezhetnek ilyen tünetek TBC esetén, vagy lehet hogy csak egy sima megfázás?

2016. ápr. 30. 15:32
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg sima megfázás.😊
2016. ápr. 30. 15:36
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem tartom valószínűnek, gondolom kaptál anno BCG védőoltást.
2016. ápr. 30. 15:51
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem valószínű h elkaptad. Hacsak nem egyenesen rád köpködte, tüsszentette vagy köhögte valaki a kórokozót. Egy egészséges felnőtt immunrendszere legyőzné a fertőzést amúgy is. Nagyon ritka a tbc, nagyon kicsi az esélye h volt fertőzött ott. A gyerekkori bcg oltás nem hat felnőttkorban, arra kár lenne számítani...
2016. ápr. 30. 18:14
 4/4 anonim ***** válasza:
Igaz cseppfertőzéssel terjed, de nem hiszem, hogy 3 nap alatt kijött volna ha megfertőződsz.
2016. máj. 1. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!