Ezzel menjek pszichologushoz?
Figyelt kérdés
Mar 1-2honapja bulimias vagyok. Szerelmi gondom van. Tanulmányi gond. Össze vagyok zavarodva..2016. ápr. 23. 00:53
2/4 A kérdező kommentje:
Szorongasom is van
2016. ápr. 23. 01:03
4/4 Naive válasza:
Ha nem -kimondottan- rossz a kapcsolatod a szüleiddel, szerintem velük kellene kezdeni. Szakembereknél ha rám hallgatsz arra vigyázz, hogy ne fogadj el tüneti kezelést ("enyhe nyugtató/hangulatjavító/szorongásoldó). De amíg gyüjtöd az bátorságot szakember felkereséséhez, addig is fontosnak tartom, hogy beszélj róla valakivel, akiben bízol, ne cipeld egyedül ezt a terhet. Ne halogasd sokat, a Bulímia nagyon makaccsá tud válni hosszú távon, ismertem olyan lányt, aki fél év bentlakásos terápia után is mélyen benne maradt. Értelmes lány, és még csak nem is különösebben túlsúlyos (max 10 kiló fölösleg lehet rajta). Nála nem is annyira az alakról szólt, inkább amolyan feszültséglevezető berögződés ("kihányta a rossz érzéseit"). Ha a kapcsolat még tart, és bízol a srácban, szerintem fontos lenne neki is tudni róla, ha még nem tud, de ezen tanácsomért nem vállalok felelősséget, alkattfüggő, hogy a férfias oltalmazó ösztönöket ébreszti-e fel benne, vagy esetleg visszaél a bizalmaddal. Vigyázz magadra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!