Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » COPD lenne? Valaki szenved ebben?

COPD lenne? Valaki szenved ebben?

Figyelt kérdés
18,5 éves lány vagyok. Az a problémám, hogy ébredés után nagyon száraz a torkom, amikor felkelek elkezdek köhögni és fújnom kell az orrom, ez a reggeli órákban mindig jelentkezik. Mindig nagyon hamar kifulladok, mint mások, ezért elkezdtem járni szaladni, de nagyon rosszul bírom, 1,5 perc után érzem, hogy megfulladok, utána is órákig köhögök és a hátam is fáj... Így utána olvastam, hogy létezik a COPD betegség... Van okom aggodalomra? Van valakinek ilyen betegsége? Vagy ismer valakit aki nagyon fiatal és ilyen problémái vannak?

2016. ápr. 14. 16:08
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni.Az első tüneteid sokminden okozhatja.

Nem lehet hogy a futást meg azért nem bírod mert aszthmás vagy?

2016. ápr. 14. 16:34
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem tudok arról, hogy asztmám lenne. Ez a reggeli köhögés már lassan fél éve megvan. Ha csak simán meghűlök, akkor pedig hetekig szó szerint fulladozom.
2016. ápr. 14. 16:39
 3/5 anonim ***** válasza:

hát így látatlanban nehéz megmondani.

az asztmának és a COPD-nak hasonló tünetei vannak, de a COPD inkább sokkal idősebbekben és dohányzókban jelentkezik, általában fiatalkorban valami genetikus oka van, ha kijön.

miért nem mész el orvoshoz?

2016. ápr. 14. 20:27
 4/5 anonim ***** válasza:

ne gondolj a legrosszabbra, lehet h csak ez elhanyagolt megfázás, vagy influenza hagyott egy makacs részleges vagy teljes tüdőgyulladást, amit orvos hallgatózással rögtön megállapít, és felír antibiotikumot, az asztmára sajátos tünet a jellemző mégpedig, hohy nem tud, képtelen a beteg kilélegezni, csakis be szakszóval expiratoriális fulladás.

Fordulj orvoshoz!!!

2016. ápr. 14. 22:31
 5/5 SIMÓ ANNA-MÁRIA válasza:
Kérd a családi orvosod, hogy küldjön el tüdőgyógyászhoz, ahol van spirométer, az a tüdő kapacitását méri ! Megállapítják vele, hogy COPD-od van-e?! Nekem az van, de én nagyon sokat dohányoztam, idős is vagyok - igaz, hogy elhagytam a cigit, de attól számított 5 év után kezdődött a nehéz légzésem -, ami valóban nagyon hasonlít a te gondodhoz, de a Te korodban valami más lehet !!! Azért nem árt, ha megnézeted egy tüdőgyógyásszal, jobb mindennek elejét venni !
2020. nov. 1. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!