Hepatitiszes van a családomban, kell e tartanom valamitől?
reméljük a vagy b mert ha c vagy d-s az gond mert gyógyithatatlan és fertőző élete végéig (vagy legyünk bizakodóak amig meg nem találják az ellenszert a közeljövőben)
Állittólag nem fertőz olyan könnyedén de igazából a sógorodnak kell odafigyelnie saját magára
Főleg
- közös érintkezéskor étkezés során
- véren keresztül
- spermium kijutásakor
- székletből terjed a hepatitisz minden változata de szerintem egy pohárból se igyanak a nyál is veszélyes szerintem
Ezért ajánlott erősen egy jó fertőtlenitő szappan használata sógorodnak és az, hogy odafigyeljen saját magára, hogy például külön poharat használ, nem fogdossa össze azt a kenyeret például amit mások később megesznek,szex és vécé után fertőtlenités azonnal
Én 8 éve Hepatitis C pozitiv vagyok és nekem annak idején közölték, hogy "nem olyan könnyű azt elkapni" és az orvosok is elég könnyedén veszik a mai napig a témát
Ezzel nem értek egyet, szerintem veszélyes virus és a virushordozónak kell legfőképp odafigyelnie magára és a környezetének rá, hogy külön elbánásban részesüljön sajnos ha már beteg lett
Szerintem nem kell tartanod emiatt semmitől.
Az A típus egy akut betegség, a legtöbb esetben amúgy tünetmentes, előfordulhat sárgaság, hányás, fosás, de gyógyulás után már nem fertőz. A gyerekek meg könnyebben át is vészelik, utána egy életre immunisak lesznek rá. Nagyon ritkán igényel kórházi kezelést, és szinte magától rövid időn belül teljes mértékben gyógyul. Az A-t egyébként bármelyik kínai étteremben, vagy gyakorlatilag bárhol össze lehet szedni ahol tudtodon kívül emberi széklettel szennyezett dologgal érintkezhetsz. pl tömegközlekedés, nyilvános wc-k...de ezt hagyjuk.
A B meg a C típus viszont csak vérrel terjed, esetleg szexuális kontaktus során. De gondolom ez a sógoroddal részetekről nem téma. Ha vérezne valamije gumikesztyű nélkül ne fogdossátok. Ennyi.
Én 30 éves vagyok és mi voltunk az első évfolyam akik nyolcadikban Hepa B-re kaptunk oltást. Szóval az előttünk lévők még nem kaptak B-re. Hepa A és C-re közülünk senki sem kapott.
Oltóközpontban amúgy térítés ellenében Hepa A és B-re oltanak. C-re szerintem oltás nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!