Ha a családomban nem volt még rákos megbetegedés dédszülőktől kezdve akkor lehet hogy nálunk se lesz? A dédszüleim 86 és 88 éves is de egyik sem betegségben halt meg . Nagyszüleimnek sem volt semmi bajuk. Szüleim nekik sincs semmi panaszuk?!
Szerintem ennek nincs túl nagy jelentősége, legalábbis ha a saját példámból indulok ki. Nálunk se volt rákos megbetegedés, egyik felmenőmnél se, én viszont az lettem.
Persze ha több eset van a családba, akkor nagyobb a kockázat, de a mai élelmiszerekkel, életvitellel nem zárható ki az esélye.
Bizonyos rákfajták esetében a hajlam örökölhető, de a betegség kialakulásához természetesen kellenek bizonyos környezeti behatások is.
Csak azért, mert mondjuk a családodban nem volt megbetegedés, nem szerencsés egy életen át dohányozni, mert ez nem véd meg a túlzottan káros környezeti hatásoktól.
De ha egészségtudatosan éltek, akkor az esélye lecsökkenthető. Nullának viszont soha nem lehet tekinteni.
dédszülőd 86 éves,nagyszülő 73.
Ezek szerint dédszülőd 13 évesen szült???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!