Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Kéz és láb vizesedése előfordu...

Kéz és láb vizesedése előfordulhat légúti megbetegedés esetén?

Figyelt kérdés
Kb egy hete megfáztam, két napja elég randán köhögök is, de egyenlőre nem tud felszakadni a váladék. Ma reggel ébredés után bedagadt a kezem, lábam - annyira nem vészes, de feszül, viszket a bőröm és a jeggyűrűm, ami eddig majdnem leesett, most nem jön fel az ujjamra. A terhességen kívül még sosem volt ilyen. Lehet összefüggés a köhögés és a vizesedés között vagy más lehet a háttérben?
2013. nov. 23. 09:47
 1/5 A kérdező kommentje:
Ja, 34 éves vagyok.
2013. nov. 23. 09:50
 2/5 Miklós G. ***** válasza:

Igen, lehet közötte összefüggés. De ez nem a megfázás miatt alakul ki. A viszketés és duzzanat allergiás eredetű reakcióra utal. Vett be gyógyszert? Ha igen, akkor milyet? Nincs ismert gyógyszerérzékenység? Ez útközben is kialakulhat. Másrészről, egy orvossal azért megnézetném a helyzetet. A köhögés és végtag vizesedés anyagcsere változások és szív és érrendszeri érintettség esetén is megjelenhet. Nem árt magabiztosan kizárni a problémát!

Üdv!

2013. nov. 23. 09:53
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem vettem be gyógyszert, egy szem diót ettem, eddig soha semmi bajom nem volt tőle. Mivel nekem is eszembe jutott az allergia, így kálciumot is vettem be - egyelőre nincs hatása. Viszonylag hirtelen jött a dolog, eddig kicsit sem vizesedtem, most reggel pár perc alatt bedagadt a kezem.
2013. nov. 23. 09:58
 4/5 Miklós G. ***** válasza:
Akár a dió az tud ilyet okozni. Szervezettől függ. A kalcium magában jó az efféle reakciók kezelésére, amennyiben allergia eredetű. Erősebb esetekben szteroid, ami egy kicsit szuprimálja a szervezet válaszait. De mindenképp szíveskedjen ellátogatni az orvoshoz. Nem látom nagy esélyét ugyan, de erősen ajánlott más eredetű ödémásodás lehetőségének a kizárása! Ugyanis maga a "vizesedés" önmagában is képes köhögést okozni, amennyiben a szövetfolyadék felszaporodik a léghólyagocskákban, és ezt már nem képes a nyirokkeringés megfelelő mennyiségben elvezetni. Ne tessék megijedni, de a biztonság érdekében látogasson el a Háziorvosához!
2013. nov. 23. 11:57
 5/5 A kérdező kommentje:

Mindenképpen elmegyek a jövő héten!

Köszönöm a választ!

2013. nov. 23. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!