Szerintetek vegyek nagyobb sólámpát?
Kedves Kérdező!
Bpestől 640 km-re található Parajd községben van a híres Parajdi sóbánya. Évente átlag 500.000 ember látogat el oda, nem csak gyógyulni vágyók, hanem azok is akik természetes módon szeretnék tisztítani a légutukat és tüdejüket. Ma már egyre több helyen nyílnak úgynevezett sóbarlangok, ahol hasonló klímát alakítanak ki mint a sóbányában. Akik eljárnak ide azok tünetmentesek tudnak lenni, ha kúra szerűen rendszeresen járnak és töltenek időt ott, miközben a só megtisztítja tüdejüket.
Kérdésedre válaszolva, a himalájai kristálysó leginkább akkor tud "párologni" ha az izzó felmelegíti a sótömböt. Az ugyanolyan értékes parajdi kősó viszont már szobahőmérsékleten is jobban "párolog". A sólámpád mellé ajánlom használj parajdi sótéglát melyet a radiátorhoz is tehetsz. Árban 10x olcsóbb, hiszen nem Pakisztánból kell elhozni hanem Erdélyből.
Az elektroszmoghoz nem tudok mit szólni, mivel sehol semmiféle hiteles mérési adattal nem találkoztam, szerintem ez csupán szóbeszéd. De a légúti problémákra valóban segít. Nekem allergiám van, bizonyos évszakokban száraz köhögés, szemkönnyezés, és megfázáshoz hasonló orrdugulás tünetek jönnek. A só használatával tünetmentes vagyok közel egy éve. Én 500 (ötszáz) kiló sóval alszom, ezenkívül 26%-os sóoldatot is párologtatok egy kerámia edényben. Valamint 1%-os sóoldattal mosom az orrnyálkahártyámat, és a garatomat. Fogyasztom is a himalájai sót, és még más területen is használom (sópárna, sószappan, stb.) Csak ajánlani tudom, de kérdezd meg az említett szakembert is nyugodtan, és majd írd is meg mit mondott. A himalájai sólámpa nem a legmegfelelőbb, de nagyon szép és van egy színterápiás hatása is, nyugtató kellemes érzést vált ki a látványa.
Végezetül nézd meg ezt az érdekes riportot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!