Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Egy vérképből ki lehet mutatni...

Egy vérképből ki lehet mutatni a testben levő daganatot?

Figyelt kérdés
Pánikrohamaim voltak és az orvos elküldött vérvételre, és azt mondta semmi bajom sincs, tehát ideg alapon, a stressz okozta a pánikrohamokat. Tehát a daganatot is kimutatja az ilyen vérkép?
2015. nov. 4. 18:27
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
A pszichológusokról csak annyit: az is jó, ha az ember kibeszélheti magát valakinek, de szerintem pánikbetegség esetén, ez csak kevés enyhülést hoz. Ha fizetős pszichológushoz mész, akkor célirányosan olyat keress, aki akár autogén tréninggel, relaxációval, stresszoldó módszerekkel foglalkozik, ezeket tanítsa meg neked. A legtöbb pszichológus nem ezzel foglalkozik, csak leül veled lelkizni, nem rossz ez sem, de nem túl hatásos. Van sok helyen már ingyenes pszichológus is a szakrendelőkben, pszichiátriai gondozókban, érdemes utánanézni.
2015. nov. 7. 11:00
 32/33 A kérdező kommentje:
Előbb pszichológushoz megyek, kb. 2 hónap múlva fog az lenni, mert még pár hét amíg visszahívnak, aztán meg általában egy hónapra rá szokták adni itt Angliában az időpontot. Addig lehet bármi az emberrel :) Meg is halhat, de meg is gyógyíthatja magát. A pszichiáternél nem tudom mennyire gyorsan lehet időpontot kapni. Arra még nem gondoltam komolyan. Az igazság az, hogy a pszichológus az aki esetleg ad tanácsokat arra, hogy az ember miként változtassa meg az életét olyan módon, hogy minél kevesebb legyen benne a stressz és minél több az öröm, a boldogság. Az én életemben nagyon sok minden nem volt és nincs rendben a magánéletemben. Csak tanácstalan vagyok, hogyan tudnám jól alakítani az életem minden egyes területét, annyi féle szempont van amit figyelembe kéne venni és én nagyon analitikus, nehezen dönteni képes ember vagyok. A pszichiáter erre a tanácstalanságra gyógyszert írna fel, amiről úgy vélem, hogy csak hátráltatna abban, hogy jól alakítsam az életem. Ha jó pszichológust fogok ki, aki nem csak meghallgat és hazaküld, hanem tanácsokat is képes adni az életvitellel kapcsolatban, talán lenne esélyem jó irányba terelni az életem, ami örömet, boldogságot hozna. Nem ott élek ahol szeretnék, nem azt a munkát csinálom amit szeretnék, szexuális téren nem azt kapom amire vágyom, szórakozás terén nagy hiányosságok vannak, mert nincs kikkel, a családomtól távol vagyok és hiányoznak, otthon nem akarok minimálbérért gürizni, a tanulástól félek mert beszédet kell tartani hallgatóság előtt, stb. Van egy nagy zűrzavar a fejemben, nem tudom, hogy lenne a legjobb nekem. Szerintem egy jó pszichológus segíthet, pszichiáter csak max a viselkedésterápiával. A pszichológusok is foglalkoznak kognitív viselkedésterápiával. Lehet haza kell költöznöm egy időre, mert itt a sok ezer font befizetett tb. ellenére csiga lassúsággal működik az egészségügy.
2015. nov. 8. 17:08
 33/33 anonim ***** válasza:

Szerintem azért általában annál jön ki ez a betegség, akinek nem teljesen rendezett az élete és szerintem ez az emberek baromi nagy részére igaz, mindenkinek vannak problémái, mindenesetre szerintem az ritka, hogy valaki úgy gondolja tökéletes az élete és pánikrohamokkal küzd. Itthon a pszichológus és a pszichiáter is fizetős, ha pszichoterápiára jársz, mindkettő jó, a pszichiáter sem csak gyógyszert ír fel, ha kap pénzt. Inkább azt érdemes megtudni, hogy milyen végzettségük van, egy "alap" pszichológus is foglalkozhat veled, de jó eséllyel nem tud annyit, mint egy "klinikai szakpszichológus" aki plusz 3 évet tanult és komoly gyakorlatot is szerzett. Én úgy látom, hogy nagyon kevesen foglalkoznak a stresszel való megbirkózás technikáival, konkrét módszereket tanításával, az okát én sem tudom, szerintem ez egy nagyon izgalmas terület, de úgy tűnik a pszichológusoknak ez nem vonzó.

Azért más utak is vannak: nagyon hatásos a jóga, a tai chi (nekem ez utóbbi sokkal jobban bejött, bár nehéz megtanulni és kitartónak kell lenni), jó az agykontroll is, legalábbis a relaxálással foglalkozó része, simán a sport is nagyon jó lehet, főleg ha minél gyakrabban csinálod (levezeted a felesleges energiát).

Az teljesen igaz, hogy a gyógyszer az inkább elfogadtatja veled a helyzetet és egy idő után nem teszel meg semmit magadért, szerintem nagyon rossz irány. Bár tény, hogy van az az állapot, amikor van helye az antidepresszánsnak, de ha valaki anélkül is le tudja küzdeni a rohamokat, akkor inkább más megoldásokat válasszon és ne a gyógyszert.

A nyugtató pedig szerintem addig oké, ameddig van mindig a zsebedben és ha jön a roham, akkor beveszed.

Itthon az a gyakorlat, hogy reggel-délben-este tömd magadba a nyugtatót, engem át sem állítottak antidepire, csak a nyugtatóval tömtek és ezt csinálnák a mai napig, de most saját elhatározásból elkezdtem lerakni.

Egyébként ez az eljárás minden pszichiátriai ajánlásnak teljesen ellentmond, úgy kellene csinálni, hogy az antidepi mellé nyugtató 1-2 hónapig és a nyugtatót ilyenkor el kellene hagyni, hogy ne szokjon rá az illető.

Na mindegy.

Sok sikert kívánok a mielőbbi gyógyulásodhoz!

2015. nov. 8. 19:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!