Egy vérképből ki lehet mutatni a testben levő daganatot?
Szerintem azért általában annál jön ki ez a betegség, akinek nem teljesen rendezett az élete és szerintem ez az emberek baromi nagy részére igaz, mindenkinek vannak problémái, mindenesetre szerintem az ritka, hogy valaki úgy gondolja tökéletes az élete és pánikrohamokkal küzd. Itthon a pszichológus és a pszichiáter is fizetős, ha pszichoterápiára jársz, mindkettő jó, a pszichiáter sem csak gyógyszert ír fel, ha kap pénzt. Inkább azt érdemes megtudni, hogy milyen végzettségük van, egy "alap" pszichológus is foglalkozhat veled, de jó eséllyel nem tud annyit, mint egy "klinikai szakpszichológus" aki plusz 3 évet tanult és komoly gyakorlatot is szerzett. Én úgy látom, hogy nagyon kevesen foglalkoznak a stresszel való megbirkózás technikáival, konkrét módszereket tanításával, az okát én sem tudom, szerintem ez egy nagyon izgalmas terület, de úgy tűnik a pszichológusoknak ez nem vonzó.
Azért más utak is vannak: nagyon hatásos a jóga, a tai chi (nekem ez utóbbi sokkal jobban bejött, bár nehéz megtanulni és kitartónak kell lenni), jó az agykontroll is, legalábbis a relaxálással foglalkozó része, simán a sport is nagyon jó lehet, főleg ha minél gyakrabban csinálod (levezeted a felesleges energiát).
Az teljesen igaz, hogy a gyógyszer az inkább elfogadtatja veled a helyzetet és egy idő után nem teszel meg semmit magadért, szerintem nagyon rossz irány. Bár tény, hogy van az az állapot, amikor van helye az antidepresszánsnak, de ha valaki anélkül is le tudja küzdeni a rohamokat, akkor inkább más megoldásokat válasszon és ne a gyógyszert.
A nyugtató pedig szerintem addig oké, ameddig van mindig a zsebedben és ha jön a roham, akkor beveszed.
Itthon az a gyakorlat, hogy reggel-délben-este tömd magadba a nyugtatót, engem át sem állítottak antidepire, csak a nyugtatóval tömtek és ezt csinálnák a mai napig, de most saját elhatározásból elkezdtem lerakni.
Egyébként ez az eljárás minden pszichiátriai ajánlásnak teljesen ellentmond, úgy kellene csinálni, hogy az antidepi mellé nyugtató 1-2 hónapig és a nyugtatót ilyenkor el kellene hagyni, hogy ne szokjon rá az illető.
Na mindegy.
Sok sikert kívánok a mielőbbi gyógyulásodhoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!