Egy vérképből ki lehet mutatni a testben levő daganatot?
Azért mondják, hogy pánikbeteg vagy, mert nagy valószínűséggel az vagy, ráadásul az írásaid alapján súlyos is, hipochondriával fűszerezve.
Figyelj, van olyan rosszindulatú daganat, aminek semmi jele nincs és nagyon gyors lefolyású, nem tudsz mindent kivédeni, sajnos láttam már ilyet. Nem tudod magad minden ellen bebiztosítani.
És van olyan, hogy az összes kivizsgálás sem mutatja ki, hogy nálad mondjuk egy hónap múlva beüt valami tényleg súlyos betegség, ezt el kell fogadni és így kell élni az életet. Ha mindig ezen kattogsz, akkor a végén tényleg bekattansz, nincs értelme.
"Nagyon lassú a javulás, nagyon fáradok, légszomj, mellkasi, szívtájéki szorítás, szúrás, össze-vissza működő emésztés, hol hasmenés, hol székrekedés, fejemben nyomást érzek, kezem lábam zsibbad stb stb. Épp ezek miatt a tünetek miatt lenne jó még más kivizsgálást is csinálni."
Ezek a tünetek pontosan a pánikbetegség tünetei. Jól mondta a dokid. Magam is átéltem, s nem hittem el, hogy nincs szervi bajom, sőt azt sem, hogy megélem a következő reggelt. Az antidepresszáns szedése viszont helyre tett teljesen rövid alatt, szerencsére, különben a zárt osztályon kötöttem volna ki.
Pszichiáterhez látogass el a kommentjeid alapján, és ezt nem rosszindulatból írom. Jobbulást kívánok!
22
Nem, természetesen nem szeretném, ha a világon létező milliónyi féle módon kivizsgálnának. Csak amik a tüneteimmel összefüggésbe hozhatók, azokat a vizsgálatokat szeretném. Jó lenne tudni mi van a gyomrommal, minimum székletminta elemzést. Azt is jó lenne tudni van-e savas refluxom.
Ezen kívül jó lenne egy neurológiai kivizsgálás, hogy látszódjék agyilag, idegrendszerileg rendben vagyok-e. Esetleg egy fej CT.
Ezekkel párhuzamosan természetesen járnék pszichológushoz, szedném a gyógyszereket, tanulnám a relaxációs technikákat, jógát, autogén tréning stb stb, mert tudom, hogy a gondolkodásom sincs rendjén. Tudom, hogy túl aggódó, stresszes típus vagyok. Nehezen engedek fel.
Igen, igazad van, nem jó ezen annyit kattogni ezt belátom. Nem lesz jobb a helyzetem. Csakhát ezek az alattomos tünetek...elég nehéz megtanulni azt, hogy igazából semmi bajod nincs, miközben fura és ijesztő tüneteid vannak. Természetesen hiszek abba, hogy mégis lehetséges.
A te esetedben azt állapították meg, hogy nem súlyos? Jóindulatú a daganat?
24-es. Köszi a kommented. Örülök, hogy sikerült kijönnöd belőle. Remélem én is hamarosan elérem azt. Mennyi ideig kellett szedned az antidepresszánst? Sikerült már elhagyni?
Igen, valóban nagyon félelmetesek a tünetek. Nekem 3 hete kezdődtek, szóval még elég friss, bár 1 hétig voltak csak rohamaim, azután csak egyfajta generalizált szorongás van bennem. A béta blokkoló megakadályozza a szapora szívverést így nem tud erős rohamom lenni.
Lehet, hogy nekem azért nem nehéz elhinnem, hogy a pánik okozhat gyakorlatilag bármilyen tünetet, mert már számtalanszor átéltem, 16 éves korom óta vannak pánikrohamaim, folyamatos szorongással együtt, most pedig már 34 éves vagyok. Nagyon nehéz dolog ez egyébként, főleg ha mellette tényleg beteg vagy és az is okoz tüneteket, senki nem tudja megállapítani, hogy mi mit okoz, ezt nem lehet semmivel kimutatni. Csak egy példa nemrég pajzsmirigy túltermelésem is lett, ami idegességet, szorongást okoz, kérdezte a doki, hogy ilyen rossz pm értékek mellett nem éreztem az állandó idegességet. Mondtam neki, hogy alapból is ez van, hogyan érezhetném a különbséget, bár visszagondolva valóban mintha rosszabb lett volna kicsit akkoriban.
Az alap betegségem jóindulatú, de nagyon súlyos, ilyen is van.
A refluxodat (amit mellesleg általában a stressz okoz) ki tudja vizsgáltatni a háziorvosod. Érdemes megfigyelni, hogy mitől jön ki, mit ettél, stb. Nekem is volt. Sima neurológiai vizsgálatra bármikor szintén be tud utalni, de nem leszel szerintem nyugodtabb tőle, ott csak az alapfunkcióidat nézik, amiből sok dolgot ki lehet deríteni, de nem gépekkel néznek. Egy ct ára pedig nem annyira magas. Arra nem gondolom, hogy beutalnának, mert semmilyen indokát nem látom. Mivel akár a tüdőd, gyomrod, bármid lehet beteg (a te felvetésed alapján, mert szerintem simán csak pánikbeteg vagy), miért éppen a fejedet nézegetnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!