A vérképből a fehérvérsejt szám alapján minden daganatot ki lehet szűrni?
Sziasztok!
Tökéletes lett a vérképem,de a lágyékomból nem tűnnek el a nyirokcsomók,hiába az antibiotikum.Valószínűleg mennem kell belgyógyászatra.
Még így is lehet,hogy daganatom van,vagy azért a fehérévérsejtszám utalna rá?
Köszönöm
Nem.Az csak gyulladásra utal.
A daganatot speciális vérvétel mutatja ki.
Köszönöm.
Akkor egyáltalán nem nyugodhatok meg
Nem minden daganatot! (már 2 nap alatt most írom le harmadjára, használd a keresőt).
A fehérvérsejtek száma és morfológiája alapján a különféle leukémiákat lehet kimutatni, de ezek csak a töredékét adják annak a rengeteg betegséget magába foglaló csoportnak, melyet köznapian "rák"-nak neveznek.
Ettől még lehet lymphomád és ezer más daganatod (melyek a kérdéses nyirokcsomóba adtak áttétet), de az is lehet, hogy csak reaktív lett a nyirokcsomó egy környező gyulladás miatt...
Hasonló kérdések: http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__altalanos-kozerzet__..
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__immunrendszer-fertoz..
Köszi,majd használom a keresőt.
Akkor nekem biztos daganatom van,ez a 2 nyirokcsomó nem múlik a lágyékomból,hiába a gyógyszer.
vérképből a daganatok kimutatásának egyik, de nem 100% eszköze az un. "Tumormarker" vizsgálat, amit csak spec. laboratóriumokban, általában onkológus szakorvos beutalójával, annak kérésére végeznek el.
(TSH és FT4 értékek ellenőrzése)
vagy szakorvosi kérésre
(PSA és tesztoszterint szint mérés)
Köszönöm a linkeket.
Mindössze annyi a tünetem,hogy először érintésre fájtak a csomók,10napon belül jöttek ki,de semmi más nem volt.
Az általános vérképem jó lett,de ha 1 héten belül nem múlnak,akkor mennem kell belgyógyászatra.
Már felkészültem a legrosszabbra.
Az általában jó jel, ha fájnak a nyirokcsomók, mert az gyulladást jelent (míg a daganatos nyirokcsomók általában fájdalmatlanok). Ha nincs fogyás, gyengeség, éjszaki izzadás, fáradékonyság, fokozott hajlam a fertőzésekre, akkor nem túl valószínű, hogy daganatos legyél.
Mellesleg, a limfómáknál gyakran szokott a vérkép is romlani (anémia, thrombocytopenia), de mint mondtad, neked az tökéletes lett. (Itt jegyezném meg, hogy a rossz vérkép nemcsak daganatot jelenthet, illetve sokféle daganat lehet jó vérkép mellett is, ezért írtam fentebb, hogy a vérképből nem lehet minden daganatot kimutatni).
Nekem is van egy ismerősöm, akinek már egy éve van egy megnagyobbodott nyirokcsomója, kivizsgálták, és nem volt daganatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!