Egy vérképből ki lehet mutatni a testben levő daganatot?
13-as. Hamarosan megkapom az időpontomat az pszichológusnál és szedem a bogyókat. Bár erősen tudatmódosítót sosem fogok. Szívinfarktustól való félelmem nekem is volt, de 4 EKG-t csináltak és elmondhatom, hogy ez szerintem is kevésbé valószínű az eredmények alapján.
Két dolog macerál még engem. Az egyik az, hogy mivel a pánikbetegségem csak úgy a semmiből éjszaka keződött és erős hasfájás, hasgörcs előzte meg, előfordulhat, hogy gyomor, emésztőrendszeri probléma indította el.
A másik, meg mivel nyomás érzek a fejemben hátul, meg bizsergést, jó lenne azt is kizárni, hogy valami komoly van. Én csak a tüneteket tudom elmondani az orvosnak, és csak azért mert a megérzései azt jelzik, hogy pánikbeteg vagyok, attól még nagy felelőtlenség nem alaposan utánajárni minden tünetnek.
11 vagyok. A pánikbetegségem olyan 16-17 évesen alakult ki, a betegség pedig 23 éves koromban derült ki, de az biztos, hogy előtte már néhány éve megjelent a daganat, csak nem lehet pontosan tudni, hogy mikor, amíg nem okoz tünetet ebben az esetben nem lehet észrevenni.
A gyógyszerekről: az antidepresszánsról nincs sok tapasztalatom, mindig hamar abbahagytam, a nyugtatóra viszont nagyon rá lehet kattanni és az elvonása iszonyú, most küzdök a Rivotrilról való leszokással, nagyjából egy év lesz, mert tizedenként kell csökkenteni, de így is a falat kaparom néha. Ha ezt tudom sosem kezdem el szedni, inkább megküzdök relaxációval, Bach-virágcseppel, stresszoldó teával, vitaminokkal a pánik ellen, de rivotril, xanax és társai soha többet.
16 A te felvetésedet, hogy vészjelzés lenne a szervezet részéről azt teljesen kizártnak tartom. Rengeteg ember pánikbeteg és nem mindegyik fog megbetegedni.
Viszont a pánikbetegségnek az egyik fő tünete az, hogy az illető azt gondolja magáról, hogy nagyon beteg, általában akut rohamokra gondolnak (infarktus, stb.) és ezeknek a tüneteit produkálják. Az tény, hogy én is sokat féltem más krónikus betegségektől, fiatal korban az ember egyszerűen jobban megijed, fél ezektől, mert tapasztalatlan. De azt meg kell értened, hogy a pánikbetegséged velejárója ez a félelem és nem reális, nincs semmi köze a valósághoz.
Annak viszont lehet némi realitása, hogy egy szorongó, stresszes ember könnyebben lesz beteg, ezért érdemes minél jobban megtanulni kezelni a stresszt és lehetőleg nem gyógyszerekkel, mert utána ha a gyógyszert abbahagyod, megint csak meg kell küzdened a stresszel és akkor már egy legyengült idegrendszered lesz, mivel a gyógyszer folyamatosan segítette a működését, ha elvonják tőle akkor sokkal nehezebb bármivel megbirkózni.
Azon gondolkodtál, hogy pszichológushoz menj inkább? Vele meg tudod beszélni a problémákat (esetleg kiderül, hogy mi váltotta ki a rohamokat) és tud technikákat mutatni neked a pánikroham megfékezésére is.
A pszichiáter azonnal gyógyszert ír fel, emiatt gondolom, hogy kaphatna előbb esélyt egy pszichológus is, ő nem írhat fel neked semmit.
Oké, én elhiszem, hogy rengeteg olyan ember van aki csak pánikbeteg és tényleg nincs semmi mögöttes betegség ami kiváltja a rohamokat. De lássuk be, arra is volt már példa, hogy valakit pánikbetegnek hittek miközben valamilyen komoly betegsége volt és az okozta a pánikrohamokat. Az, hogy az orvostudomány nem tud kimutatni semmi meghúzódó betegséget a pánik mögött, még nem azt jelenti, hogy nincs is. Aztán 5-6 év múlva fény derül valami előrehaladott cuccra, és ráfogják, hogy azért kapta meg mert folyamatosan azon kattogott, hogy valamilyen betegsége van. Holott pont fordítva is lehetett. Én nem akarom magam betegnek képzelni, de azt határozottan vallom, hogy egy ilyen betegség esetében létfontosságú az, hogy a beteget kivizsgálják alaposan, és ha kell többször is, mert én úgy látom ez az első és legfontosabb út ahhoz, hogy meggyógyuljon, a folyamatosa visszaigazolások egész addig, amíg a tudatalattija elfogadja, hogy egészséges és megnyugszik. Egész egyszerűen nincs más út...hiába magyarázzák, hogy nincs bajom. Egy vérkép + EKG...most őszintén, de ezt elegendőnek tartod?
És ha valamilyen gyulladásom van, tegyük fel, agyhártya, szívizom, mellhártya stb stb. Azt is biztosra tudják a vérkép alapján? És ha valamilyen parazita szaporodik a testemben, és nem rendeltek el széklet minta vizsgálatot, azt is tudják a vérkép alapján, hogy az is kizárható. Nem győztek meg. Mehetek magánorvoshoz és költhetem a milliókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!