Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Nem szűnő hajhullás lassan...

Nem szűnő hajhullás lassan egy éve? (többi lent, hosszú)

Figyelt kérdés

Hosszú történetem ott kezdődött, hogy egy elég stresszes időszak kellős közepén (egyetem), múlt év december-idén január környékén észrevettem az iszonyatos hajhullást, főleg a fejtetőmön erős fejbőr égéssel/viszketéssel és zsírosodással párosítva. Ekkor azonnal orvoshoz fordultam,ahol kiderült a durva vérszegénység és az enyhe autoimmun pajzsmirigy alulműködés. Telogén hajhullást állapítottak meg, tehát amikor sok hajam hirtelen lép át alvó fázisba, de elvileg visszafordítható a folyamat. Vasat márciusban kezdtem szedni, viszonylag hamar rendbejött, nagyon kicsit enyhült vele a hajhullás is. Pajzsmirigyre gyógyszert június óta szedek, rendbejöttem, már jól érzem magam. Tudom, hogy a hajam gyorsan reagál (vasszedésre kb. másfél hónap alatt), ezért biztosan nem ezektől a problémáktól hullik még mindig. Májusban volt egy hormontükröm is, ahol a férfihormonok és a progeszteron magasak lettek, kiderült, hogy mellékvese eredetű volt a probléma (= PCOS teljes mértékben kizárva, UH-val is). A pajzsmirigy gyógyszer elkezdése után a tesztoszteron értékem nagyon alacsony lett, úgyhogy a gond megszűnt (?). Most ott tartok, hogy már nem tudom mit csináljak, a leleteim rendben vannak, egyedül a fejbőröm ég, viszket nagyon, illetve a hajam ömlik szinte csomókban a fejemről. Járok bőrgyógyászhoz, semmi sem használ. Annyira elkeseredtem, hogy lassan egy hónapja szedem a Roaccutan egyik megfelelőjét ultra alacsony dózisban, hogy legalább a zsírosodás kordában legyen tartva (sikerrel). A doki azt gondolta, biztos a zsírtól gyulladt a fejem, de szárazon is ugyanolyan rossz, ha nem rosszabb :(

Annyit még leírok, hogy festetem a hajam (nagyon őszülök 24 éves létemre), ammóniamentes kímélő festékkel, ami nem csíp, nem okoz irritációt még az én fejbőrömön sem. A probléma viszont már a festés elkezdése előtt is megvolt.

Hajgyógyászoknak nem hiszek, megjártam velük, szerintem nálam valami belső ok lehet, de mégis mi?!

Tudnátok tanácsot adni, mit lehetne még tenni, kihez lehetne fordulni (jó szakember ajánlása esetleg)?

Teljesen el vagyok keseredve, múlt novemberben még gyönyörű csípőig érő, dús hullámos hajam volt (állagra egyébként nem nagyon változott).

24/L

2015. szept. 30. 01:35
 1/6 A kérdező kommentje:
nem voltam egyértelmű, nem főleg a fejtetőről hullik, hanem mindenhonnan egyformán, a gyulladást érzem inkább ott.
2015. szept. 30. 01:37
 2/6 anonim ***** válasza:

Régóta szedsz fogamzásgátlót? Nem változott az összetétele akár kismértékben is?

Vagy nem váltottál másikra egy időben a probléma jelentkezésével?

2015. szept. 30. 08:17
 3/6 A kérdező kommentje:
nem szedek fogamzásgátlót, mert nem bírom (rosszul vagyok tőle, egyszer próbáltam 2 félét még 18 éves koromban)
2015. okt. 1. 09:49
 4/6 anonim válasza:
Azt nem tudom neked mi okozhatja a gondot azt viszont igen hogy nekem hasonló problémán mi segített. Seborrheával erős viszketéssel 2max 3 napontai hajmosással és erős hajhullással küzdöttem. A dokik semmit sem találtak szerintük minden leletem rendben volt . Már totál ki voltam mikor a párom meglepet a Sentireevel. A fodrásza ajánlotta neki az enyém sajnos nem ismerte még. Két hét alatt megszűntette a viszketésem egy hónap után a seborrheás hámlás is szinte teljesen eltűnt és hajat is csak 4-5 naponta kell már mosnom. Most járok a második hónap végénél a hajhullásom már csak minimális és tele van a fejem apró babahajakkal.
2015. okt. 2. 07:29
 5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a tippet kedves utolsó!
2015. okt. 2. 20:56
 6/6 A kérdező kommentje:
gondoltam megosztom azokkal, akik még ide tévednek, hogy kiderült: gócos mandulagyulladásom van, amit évekig nem vettem komolyan, és valószínűleg ez okozza a tüneteimet. remélem valakinek segíthettem!
2015. okt. 19. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!