Magas vérnyomásra sport?
Figyelt kérdés
Eddig általában 120-130 körül volt a vérnyomásom, most néhány hete napközben 125-135, este 6 után viszont felmegy 170-ig. Eddig sajnos nem sportoltam, most megijedtem, szedem napi kétszer a fokhagymakapszulát, iszom a fagyöngy teát - semmit nem csinálnak. Ha elkezdenék sportolni akár hetente 3-szor annak mikor lenne eredménye? Sokak szerint a sport karban tartja a vérnyomást. Néhány alkalom hozna eredményt? Orvosnál jártam, felügyelet alatt vagyok, csak nem szeretnék rendszeresen gyógyszert szedni. A sport mikor hat?2015. szept. 14. 12:39
1/4 A kérdező kommentje:
Lemaradt: 41/N vagyok, 60 kg. A sportot egyébként bírnám.
2015. szept. 14. 12:40
2/4 anonim válasza:
Segíthet a több mozgás, túlsúly leadása (ha van), dohányzás, kávé elhagyása, stressz csökkentése pl, jógával, meditációval.
3/4 anonim válasza:
Amennyiben az Ön által leírt értékek és azok napszaki ingadozása 24 órás ABPM-méréssel is igazolható, nem állíthatjuk, hogy magasvérnyomás-betegséggel állunk szemben. Ettől függetlenül érdemes volna egy vérképet nézni, hogy ábrázolódik-e valami kóros. Nem kizárt, higy a problémája hátterében esetleg a társas környezetéből eredő lelki probléma állhat. Az életkora miatt azonban a biztonság kedvéért indokolt lehet egy endokrinológiai kivizsgálás és rákszűrés is.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a nagyon hasznos válaszokat. A laborom tökéletes, "nagylabort" kért a háziorvosom. Szívultrahang eltérést nem mutatott, EKG-m tökéletes. Semmilyen káros szenvedélyem nincs. Tegnap viszont tornáztam 35 percet és már 157-es vérnyomással feküdtem le. Ennek nagyon örülök! A tartós gyógyszer-szedéstől ódzkodom. A mentális dolgok viszont lehet, hogy sokat jelentenek, esetleg a frontok vonulása is (?)
2015. szept. 15. 13:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!