Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Izzadás. Valaki volt már így?...

Izzadás. Valaki volt már így? A sport segíthet?

Figyelt kérdés

Amúgy is nagyon izzadós vagyok, de nem szeretném magamat semmi alumíniumos cuccal kenni, mert muszáj izzadnom, egyszerűen ha letörlöm pl. a nyakamat érzem hogy éget a nap és az ájulás kerülget.

Ma elmentem 3/4 órára, reggel 8-kor, tehát még nem is a legmelegebb időpontban. Egyszerűen nincsenek arra szavak, hogy mennyire leizzadtam. A pólóm átázott, szó szerint tudtam facsarni belőle a vizet, még a hajam alól is folyt a víz. Hiába törölgettem magam, csak rosszabb lett.

És a legelkeserítőbb, hogy mivel mindenhol izzadtam már (a lábszáramon is), a lábam egyszerűen elkezdett vérezni. Ahogy néztem először bepirosodott, aztán vérzett, pontokban.

Miért kell nekem mindig a hőguta közelébe kerülni? A testem egyszerűen állandóan túl akar melegedni és izzad. De ha csak a napon csak úgy üldögélek, akkor nem izzadok. Csak ha egy kicsit is mozgok.

Ezért gondoltam, hogy a mozgás talán segítene? Mostanában nem sportoltam, de újra neki akarok állni futni. És arra gondoltam, hogy régebben is voltam úgy, hogy sportolás utáni nap kevésbé izzadtam. Csak nem tudom, hogy ez ilyen melegbe is működne e.

Valakinek van hasonló tapasztalata ezzel? Teljesen kétségbe vagyok már esve. Mikor megláttam, hogy a lábamon folyik a vér, nem bírtam tovább, az utcán bőgtem el magam.

Mindezt reggel 8-kor.

2015. júl. 22. 08:54
 1/6 A kérdező kommentje:
Annyit még, hogy mindig este borotválom a lábam, tehát nem frissen borotváltan mentem a napra.
2015. júl. 22. 09:01
 2/6 anonim válasza:

Én akkor szoktam nagyon izzadni, ha sok egészségtelen ételt eszek, és keveset futok.

Alapból nagyon odafigyelek a táplálkozásra, és a szervezetem hozzászokott a rendszeres futáshoz és a súlyokhoz is.

Ha néhány napot kihagyok, és össze-vissza eszek (főleg sós ételeket), a következő ezdésnél szoktam észrevenni, hogy ömlik rólam a víz. Olyankor direkt jó sokat mozgok - az intervallumfutással rengeteg vizet lead a szervezet. Ezt persze rögtön pótolni szoktam (4-5-6 liter mentes vizet simán megiszok egy nap).

Összességében oda kell figyelni magadra, és a szervezeted jelzéseire. Ez nekem működni szokott.

22N

2015. júl. 22. 09:11
 3/6 anonim ***** válasza:
Amíg ez a hőség tart, semmiképp ne kezdj megerőltető sportba, amit ajánlani tudok, az az úszás, megfelelően hűti a víz közben a szervezeted.
2015. júl. 22. 09:43
 4/6 anonim ***** válasza:

Én vettem 100 Ft-os boltban pici törölközőt és azzal mászkálok. Az úton folyamat törölgetem magamat, mert rettenetesen izzadok, folyik rólam a víz. De így jó :D

Amikor hazaérek levetkőzöm, megyek lábat mosni és a felső testemet is lemosom a csapnál szappannal. Este pedig befekszem kádba fürdeni.

2015. júl. 23. 02:05
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem vegyél egy epilátort. Ne borotváld, mert azzal csak össze-vissza karcolod a bőrödet. Azért olyan gyenge már, hogy vérzik.
2015. júl. 23. 02:06
 6/6 anonim ***** válasza:
vannak nagyon jo izzadasgatlo desodorok, gyogyszertari hintoporok stb. miert nem hasznalsz valamit? mindenesetre en elmennek orvoshoz mert lehet szervi oka is a dolognak.
2015. júl. 27. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!