Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Nyálka a székletben?

Nyálka a székletben?

Figyelt kérdés

07.09.-én volt egy hasmenésem vízszerű széklettel, ami másnapra javult. Néha találtam a székletemben egy minimális nyálkát mint ahogy ma is, de a székletem teljesen normálisnak néz ki. Reggel még nem ettem semmit, illetve erőlködök azon, hogy kicsússzon. Ez a nyálka lehet ezektől is vagy a kettő nem függ össze?

15/F

2015. júl. 15. 07:25
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
A bélfal nyálkahártyája folyamatosan termel egy kémiailag mukopoliszacharid összetételű nyálkát, ami kívülről bevonja a béltartalmat és az közvetlenül nem érintkezik a béltartalommal. Ez a nyálka vonja be normális esetben a székletet is, ezért lehet úgy hozzáérni, megfogni, hogy ne essen szét. A gyomor-bélrendszert érintő, a nyálkahártya sejtjeinek károsodásával járó hurut során a bélfalról leváló nyálkahártya a nyálkával együtt önálló foszlányokban jelentkezhet az ürített székletben. Minden ilyen esetben ajánlatos megfelelő diétát is tartani, valamint a bélfal nyálkahártyájának gyógyulását segítő, csersav tartalmú fekete teát inni vagy Bolus adstringens készítményt szedni (ami csersavat tartalmaz).
2015. júl. 15. 08:11
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. És az normálisnak számít ha tegnap még kb 2-3x mentem el wc-re ma pedig már 4-5x...

Attól félek, hogy nem-e vastag vagy végbélrák......

Vagy 15 évesen arra nincs esély?

2015. júl. 15. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!