Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi lehet az orrommal, hogy...

Mi lehet az orrommal, hogy csak orrspray-vel kapok normálisan levegőt?

Figyelt kérdés

20/F

Nélküle is kapok, de mintha kicsit nehezebben, pedig nincs semmi az orromban, érzem, és ki is próbálom fújni. Sokszor van olyan, hogy ha alszok, az egyik orrlyukamon nem kapok levegőt, ha átfordulok a másik oldalamra, akkor valami "odafolyik", és akkor a másikon nem kapok, bár ez nem mindig fordul elő.

Ha orrspray-vel befújok, akkor nagyon jól kapok levegőt, és érzem, hogy "akadálytalanul".

Mi lehet az oka? Fül-orr gégész azt ,mondta kb 3 évvel ezelőtt, hogy csak nagyon picit van orrsövényferdülésem.

2015. febr. 6. 23:24
 1/3 anonim válasza:
18%
Rossz az orrod,le kell vágni!
2015. febr. 6. 23:34
 2/3 anonim ***** válasza:
Szia az orsovenyferdules lehet az oka szerintem.
2015. febr. 6. 23:41
 3/3 anonim ***** válasza:

Orrsövény-ferdülés az egyik ok, a másik pedig az úgynevezett orrkagylók duzzanata.

Nekem is volt ilyen problémám: egy kis műtétben először az orrvázamat tette helyre a doktor (ez valószínűleg neked nem kell, ha csak kisfokú a szeptum deviancia), aztán később egy második műtétben kiirtotta a felesleges nyálkahártya-darabokat.

Azóta valószínűleg egy részük visszanőtt, de azért tűrhető a helyzet.

Ha a legjobb orvossal akarod megcsináltatni, és van pénz is rá, akkor őt keresd a Semmelweis Egyetem Orr-fül-gége klinikáján: Dr. Rezek Ödön - ő világszínvonalú (orr)plasztikai sebész és fül-orr-gégész szakorvos.

Az orrkagylók bent, az orrüreg belsejében található nyálkahártya-redők, így néznek ki:

Az orrkagylók elölnézetből: [link]

Az orrkagylók oldalnézetből:

[link]

2015. febr. 7. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!