MÉREG! Levofloxacin (sandoz), Leflokin (teva), Ciprofloxacin, Fluorkinolon mellékhatásokban szenvedő emberek tapasztalatait várom?
Kérdező indoklását olymódon tudom alátámasztani, hogy pár éve egy nehezen kigyógyuló téli taknyoslázasköhögősnyákos nyavalyából nem felgyógyulás után írták fel a Cifrant, ami ciprofloxacin tartalmú.
Nem tett könnyebben rendben, ám ennél sokkal ijesztőbb dolog volt az utóhatása, pár héttel utána minden előzmény nélkül egyszer csak, épp egy széken ültem és valamit csináltam, elkezdtem érezni, hogy duzzad a torkom, tükörbe néztem, vörös nagykiterjedésű foltok borítottak, a nyelvem duzzadt, nagyon megijedtem, mentő kellett, kórház lett a vége, és kimutatták, hogy ehhez volt köze, utóhatásként egyfajta késleltetett allergiás reakciót okozott. Utána még két hétig mentem kétnaponta infúzióra, mert visszatért, igaz, kevésbé erősen, de több hónapba tellett megszabadulni tőle. Mindenre le voltam tesztelve, nem élelmiszer, vagy más allergia volt, hanem ettől volt. A levofloxacint nem ismerem, talán jobb mint a ciprofloxacin, de ha azt akarnak felírni, a helyetekben nem engedném, Cifran felejtős, és kell egy normális antibiotikum. Vélemény, nem tény, ami ide lett írva most.
Férjemnek napokon át tartó, csillapíthatatlan 40 fokos láza közben a 4 napon, tüszők lepték el a teljes szájpadlasát, torkát, mandula csonkját. Ekkor elment orvoshoz, ahol is Levofloxacin kapott. Fogalmunk se volt milyen gyógyszer, eddig nem szedtük ilyet, így elkezdte szedni, az orvos tanácsára. Tapasztalataink :
1. Nap 1 szem után : 12 órán keresztül nem tudott aludni, olyan volt mintha megivott volt több doboz energia italt. (egyébként mi nem iszunk ilyeneket 10 éve) Amiko végre le tudta csukni a szemét erős, ijesztő fényeket látott... Órákon át. Pár órával később fájni kezdett a talpa.
2. Nap 2 szem : a meglevő mellékhatások mellé társult, hogy a talpára, tenyerére, alsó ajka alá, piros fájdalmas foltok nőttek.
A meglevő betegségén semmit nem segített, sőtt a tüszők tovább terjedtek az ínyére.
Ekkor vissza mentünk az orvoshoz, hogy nézze meg mert, ez nem lesz jó így. Az orvos közölte, hogy dehogynem! Szedjek csak tovább a gyógyszert. Nem attól vannak a mellékhatások, de ha mégis akkor ennyit kibir. Kicsit furcsán néztem, mondtam a férjemnek, hogy szerencséje az orvosnak, hogy nem voltam bent, mert kikérem volna magamnak, hogy mit képzel! Honnan tudja, hogy nem attól van?
Ekkor kezdtem a el kutakodni az interneten és igenis igaza van a kérdést ki írónak, mert ez egy MÉREG! Ha elhiszik ha nem egyesek. Mi meg tapasztaltuk! Sajnos orvos legközelebb csak hétfőn lesz, így addig gyógyszer nélkül maradtunk. Mivel ebből a szarból többet biztosan nem engedem, hogy be vegyen a férjem.
Én nem vagyok egy nagy gyógyszerpárti,de most kellett mert a mandulám nagyon be durrant!Levofloxacin sandozt kaptam!
Emberfüggő persze de nekem nagyon kemény mellékhatások jelentkeztek:túlzott nyáltermelődés,álmatlanság,levertség, vesefájdalom!Én azt ajánlom,hogy kerülje aki teheti!
Utolsó vagyok!
Plusz tünet: túlzott szív dobogás,iszonyatos gyomorfájdalom,légszomj!
Ên holyaghurutra kaptan .4 tablettàig jutottam.Hànyingerem van,szêdülök.Vakarodzok össze vissza.
Nincs erőm fàjnak az izületeim,alig lâtok.Nekem irgalmatlan erős.Bepànikoltam. A boltba nem tudtam elmenni vissza kellett fordulni.szàrad a szàm.
Szia
En ket hete vagyok beteg laz natha arc es homlok illetve torok gyulladas! Eloszor sumamedet irtak de nm birtam szedni eros hasmenesem lett tole!
Aztan pont ma voltam ujra hogy kapjak masikat es azt irtak fel Ciprofloxacin gyogyszert , de az olvasottak alapjan en ezt nem merem beszedni ! Mellesleg a tajekoztaton is olyak vannak ...... most megint maradok gyogyszer nelkul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!