Mi okozhatja ezeket a dolgokat?
1.Ég és fáj a hasam.
2.Fáj a fenekem. ( ez nem tudom mitől van a többit sejtem )
3.Sokat böfögök, fingok , és megváltozott a székletem, emésztésem.
hány éves vagy?
a 2. pont lehet aranyér vagy repedés miatt esetleg. repedés pl. attól lehet, hogy székrekedésed volt és a kemény széklet felsértette.
a többi pedig valóban lehet gluténérzékenység miatt. de akár laktóz intolerancia is lehetne. sőt, ha a vékonybélben baktériumok szaporodnak el, az is okozhat ilyesmit. gázokat mindenképp. vagy bélfertőzés- akár a vastagbélben.
a székleted milyen? nem véres, fekete, zsírfényű? milyen az állaga, milyen gyakran van, színe?
ez is mutatja h sok minden lehet, érdemes lenne kivizsgáltatni.
én biztos elmennék minél előbb orvoshoz, nem kísérleteznék hónapokig, hogy mi van, ha nem eszem lisztet, mi van, ha nem iszom tejet. meg ha fertőzés felmerül, kérhet széklettenyésztést.
a fekete az lehet emésztett vér, szóval nem megnyugtató.
(hacsak nem szedsz vastablettát, bizmut-szalicilátot, v széntablettát, vagy nem ettél valami furát, pl. véres hurkát)
Azt, hogy a gyomor-bél traktus felső szakaszában vérzés van. Lehet gyomor-, nyombélfekélyből pl.
Mindenképp gasztroenterológus, és ne halogasd.
Nem tudom, hány éves vagy, a vastagbélrák többnyire 30, inkább 40 év felett jelentkezik, és inkább friss, piros vér van a székletben.
Menj el háziorvoshoz, ő ad beutalót a gasztroenterológiára, korrekt diagnózist csak kivizsgálással lehet mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!