Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Oda kellene figyelnem erre?

Oda kellene figyelnem erre?

Figyelt kérdés

Soha nem voltam ájulós típus, de mióta lefogytam (2010-ben életmódot váltottam, és fogytam 50 kilót), azóta néha el "szoktam" ájulni.

3 hete volt egy műtétem, ahogy felébredtem az altatásból, felkeltem az ágyból, és összeestem. Ez valószínűleg amiatt lehetett, hogy akkor már több mint 24 órája nem ettem és ittam semmit. Aztán most 2 napja voltam a műtéttel kapcsolatos kontrollon, és vizsgálat közben rosszul lettem, félig-meddig elájultam. Nőgyógyászati vizsgálat volt.

Vércukorszint-esésre gyanakszom (este 8-kor vizsgált a doki, és reggel ettem utoljára), de szerintem még így se normális.

Mit gondoltok, érdemes lenne erről beszélnem a háziorvosommal?

2015. febr. 6. 20:35
 1/4 Senki Márk ***** válasza:
100%

Altatás után nem jó, de gyakori jelenség a megszédülés, ájulás, hányinger, egyebek.

Más esetekben, főleg, ha táplálékmegvonással érted el a fogyást, a vércukor szintre figyelni kell, ahogy a folyadékbevitelre is.

Az ájulás igen sok mindennek lehet tünete, lehet teljesen ártalmatlan dolog is, de lehet komoly betegség tünete, mindenképpen érdemes a háziorvosnak szólni.

2015. febr. 14. 09:05
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A fogyás önmagában nem okozhat kellemetlen, ájulásos tüneteket.

Amúgy valószínű,hogy ilyen "általános" problémákkal, sok egyéb melléktünet nélkül nem fognak foglalkozni a háziorvosok, sajnos.

De igyekezzél megbeszélni vele az összes eshetőséget ami okozhatja, és ha nem javul, akkor az irányba vizsgáltasd ki magad, amelyek elhangzottak... ha semmi semmi, de jobb biztosra menni.

Tanácsolnám,hogy igyál rendesen folyadékot. Nekem attól rengetegszer lement a vérnyomásom, hogy teljesen megfeledkeztem a folyadékbvitelről.

Msrészt sokszor van olyan,hogy átmenetileg "megváltozik" a szervezet, majd később helyre is áll magától.

2015. febr. 14. 14:21
 3/4 Joe.38 ***** válasza:
100%
Én háziorvosommal normális a viszony. Rendes, jól végzi dolgát. Én felkeresném. De már 10000 alatt lehet vércukorszint mérőt venni. Tudom ma minden fillér számít, de én vettem. Jó az ha magam is megtudhatom bármikor bárhol, ha szükségét érzem.
2015. febr. 14. 18:14
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A fogyást nem táplálék-megvonással értem el, hanem odafigyeltem mit eszem és mennyit, illetve elkezdtem rendszeresen sportolni. Folyadékbevitelre figyelek, az mindig rendben van.

Legközelebb ha megyek a háziorvoshoz, akkor majd megemlítem neki.

2015. febr. 16. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!