Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Pajzsmirigy alulműködésnek...

Pajzsmirigy alulműködésnek milyen tüneteit tapasztaltátok?

Figyelt kérdés
Nekem még most vizsgálják ki, hogy tényleg fennáll-e ez a problémám, de nagyon valószínű. Ha meg is van nagyobbodva, attól ugye még nem kell műteni? Mert a doki tapintotta és azt íratta le, hogy jobb oldali lebeny nagyobbodás. Visszatérve az eredeti kérdéshez, a pajzsmirigyem miatt van az, hogy folyton izzadok, ha egy kis fizikai munkát végzek, a hajlongástól és a sétától is, de attól is, ha meg kell szólítanom valakit? Ja és egy nagyobb gyaloglás után totál ki vagyok merülve, ez is a tünete? Valamint nagyon ingerlékeny vagyok, ill. folyton izgulok, stresszelek valamin. Ja és persze a plusz kilók... Ez mind a pajzsmirigy alulműködés miatt?

2015. jan. 24. 18:12
 1/8 anonim ***** válasza:
Elvileg igen, nekem február 20-ra van időpontom az orvoshoz, és nekem is ugyanezek a tüneteim, és nagyon arra gyanakszunk, hogy az lehet, ráadásul már 3. hónapja nincs menstruációm, ez is lehet a tünet. De a többi tünet hamarabb feltűnt, csak akkor még nem kapcsoltam össze őket, mert nem tudtam, hogy mitől vannak. De úgy tudom, hogy első körben nem feltétlenül kell műteni, jódot kell beállítani, pótolni a szervezetben.
2015. jan. 24. 18:23
 2/8 anonim ***** válasza:

Első egy nagy tuskó és nem tudja miről beszél. Én fiatal szorgalmas fiú vagyok, ugyanez a helyzet(autoimmun pajzsmirigy alul működés), hogy a tünet amivel mentem az indokolatlan fáradság(megkülönböztetve a lustaságtól, arra is hajlamos vagyok, ahogy mindenki), fokozott izzadás, hízékonyság. (Persze itt nem minden írható a számlájára, annyira azért nem is vagyok kövér) De sokszor alig tudtam feltápászkodni van a lustasági kategória, de ez kellemetlen enerváltság. Ha autoimmun kategória vagy, akkor jódot kerülni kell, mert az a lényeg, hogy a gyulladt pajzsmirigy ne dolgozzon. Horomon pótlással oldják a helyzetet, Euthyroxot szedek(pár száz forint 100 napra), nagyjából a TSH-t 3 hónap alatt belövik. 4,2 alatt normális. Voltam endokrinológusnál, magánklinikán 13.000 FT -ért, ott mondták, hogy 2 alatt, 1,8 körül lenne az az ideális. Enerváltság körülbelül EGY ÉV alatt megszűnik, fokozott izzadás csökkent 1,5 év alatt.

Szóval ilyen időkbe telik ez. Értékeknél fontos az életkor is, mivel gyerekeknél értelmi és testi fogyatékosságot okozhat. Hormonok miatt megváltozik az emberek gondolkodása is, már nem vagyok szemét, mint az első, mert tudom, hogy milyen, amikor valami édeset enne az ember ahhoz, hogy felkeljen. Ördögi kör. Felborul a belső hőtermelés, kisebb fokozaton működik az ember, kevesebb kalória lenne elég, de fáradt vagy, depressziós és eszel. Ha meg kövér is vagy, még kövérebb leszel.

Fiúknál kevésbé plusz súly jelentkezik, inkább fokozott ivás-izzadás. Fiú vagy te is?

2015. jan. 24. 18:44
 3/8 anonim ***** válasza:
Amiket leirtál ,azok a tünetek.
2015. jan. 24. 18:50
 4/8 anonim ***** válasza:
Második vagyok, első hozzászólót törölték, neki szólt a modortalanság...
2015. jan. 24. 22:55
 5/8 A kérdező kommentje:
Két gyermekes anyuka vagyok. Szerencsére még depresszióban nem szenvedek, teszem a dolgom, ahogy bírom. Nem nassolok sokat, vigyázok a vacsorára és mégis van rajtam vagy 10-15 kg plusz.
2015. jan. 25. 12:19
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem komoly depresszióra gondoltam valaki ingerlékeny, valaki magába forduló. Hormonok érzelmekre is hatnak, nőknél inkább progeszteron szint hirtelen csökkenése is okozhatja szülés után. Az csak krémmel vihető be, orálisan nem. Szója sok ösztrogént tartalmaz, hatástalaníthatja a tiroxint. Nem tudom mikor szültél, de plusz 15 kg még írható ennek a számlájára. Mindenképpen kell az a napi egy tabletta, ha kiműtenék akkor meg pláne. Én huszonéves vagyok, orvos szerint apadhat(csak kitapintható nem látható. Általában nem operálják ki.
2015. jan. 25. 13:07
 7/8 A kérdező kommentje:
Mi van akkor, ha a TSH 9,93 - tehát nagyon magas, de a T4 11,40 és a T3 4,32, tehát értéken belül vannak?
2015. jan. 26. 21:18
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha FT3, FT4 értéken alul van, akkor az sem számít, hogyha nagyon alacsonyra kell vinni még normálisnál is a TSH-t. Persze nem vagyok orvos, orvos is azt mondaná, hogy helyzetfüggő. Életkor is számít 30 év körül ez borzasztóan magas. Elméletileg nehezen lehet terhes valaki, ha nincs kettő alatt az érték. Vérvétel után mezei körzeti orvosnak fel kellett volna már írni gyógyszert. Nekem sem tetszett, hogy életem végéig kell szednem(gyógyszer ellenes vagyok), de ma már nem érdekel. Ha valami miatt, atomtámadás miatt vagy bármi nem szedhetném tovább, akkor is ott tartanék, ahol elkezdtem. Ez pótlásról szól és megelőzésről. Cukorbetegség megint más tészta, abban nem hiszek(pedig pótlás), számos ismerősöm gyógyult ki belőle, pedig nem lehet. Érdemes a betegségek lelki eredetét is vizsgálni. (Nálam ez megfelezte a mesterséges hormon bevitelét, pedig orvos szerint ez is képtelenség, sőt idő múlásával olyan tablettát írnak fel, ami több mikrogramot tartalmaz 25-150 mcg között)

Leirhathom mi lehet az átlag oka(nekem kicsit más miatt), de nem nagyon húznám az időt, kell a kémia, mert több idő kell az ok megszüntetésére.

Pajzsmirigy-alulműködés

(hypothyreosis; lásd még: Mixödéma) Testi

szint: pajzsmirigy (fejlődés, érettség).

Tüneti szint: elszigetelődés a külvilágtól; védőbástya építése (4 Mixödéma);

gyökértelenség; minden hidegen hagy, halottnak tettetjük magunkat; az élet iránti

érdeklődés hiánya; hiányzik az élet „sava-borsa". Feldolgozás: visszatérés önmagunkba;

menedéket keresni a vastag falak mögött; fontolóra venni a kolostorba való visszavonulást és

a meditatív életmódot; tudatosan hagyni megtörténni a dolgokat; a régi dolgokat hagyni

elveszni; szembenézni a halállal.

Feloldás: saját életünk értelmét keresni és megtalálni.

2015. jan. 27. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!