Pajzsmirigy alulműködésnek milyen tüneteit tapasztaltátok?
Első egy nagy tuskó és nem tudja miről beszél. Én fiatal szorgalmas fiú vagyok, ugyanez a helyzet(autoimmun pajzsmirigy alul működés), hogy a tünet amivel mentem az indokolatlan fáradság(megkülönböztetve a lustaságtól, arra is hajlamos vagyok, ahogy mindenki), fokozott izzadás, hízékonyság. (Persze itt nem minden írható a számlájára, annyira azért nem is vagyok kövér) De sokszor alig tudtam feltápászkodni van a lustasági kategória, de ez kellemetlen enerváltság. Ha autoimmun kategória vagy, akkor jódot kerülni kell, mert az a lényeg, hogy a gyulladt pajzsmirigy ne dolgozzon. Horomon pótlással oldják a helyzetet, Euthyroxot szedek(pár száz forint 100 napra), nagyjából a TSH-t 3 hónap alatt belövik. 4,2 alatt normális. Voltam endokrinológusnál, magánklinikán 13.000 FT -ért, ott mondták, hogy 2 alatt, 1,8 körül lenne az az ideális. Enerváltság körülbelül EGY ÉV alatt megszűnik, fokozott izzadás csökkent 1,5 év alatt.
Szóval ilyen időkbe telik ez. Értékeknél fontos az életkor is, mivel gyerekeknél értelmi és testi fogyatékosságot okozhat. Hormonok miatt megváltozik az emberek gondolkodása is, már nem vagyok szemét, mint az első, mert tudom, hogy milyen, amikor valami édeset enne az ember ahhoz, hogy felkeljen. Ördögi kör. Felborul a belső hőtermelés, kisebb fokozaton működik az ember, kevesebb kalória lenne elég, de fáradt vagy, depressziós és eszel. Ha meg kövér is vagy, még kövérebb leszel.
Fiúknál kevésbé plusz súly jelentkezik, inkább fokozott ivás-izzadás. Fiú vagy te is?
Ha FT3, FT4 értéken alul van, akkor az sem számít, hogyha nagyon alacsonyra kell vinni még normálisnál is a TSH-t. Persze nem vagyok orvos, orvos is azt mondaná, hogy helyzetfüggő. Életkor is számít 30 év körül ez borzasztóan magas. Elméletileg nehezen lehet terhes valaki, ha nincs kettő alatt az érték. Vérvétel után mezei körzeti orvosnak fel kellett volna már írni gyógyszert. Nekem sem tetszett, hogy életem végéig kell szednem(gyógyszer ellenes vagyok), de ma már nem érdekel. Ha valami miatt, atomtámadás miatt vagy bármi nem szedhetném tovább, akkor is ott tartanék, ahol elkezdtem. Ez pótlásról szól és megelőzésről. Cukorbetegség megint más tészta, abban nem hiszek(pedig pótlás), számos ismerősöm gyógyult ki belőle, pedig nem lehet. Érdemes a betegségek lelki eredetét is vizsgálni. (Nálam ez megfelezte a mesterséges hormon bevitelét, pedig orvos szerint ez is képtelenség, sőt idő múlásával olyan tablettát írnak fel, ami több mikrogramot tartalmaz 25-150 mcg között)
Leirhathom mi lehet az átlag oka(nekem kicsit más miatt), de nem nagyon húznám az időt, kell a kémia, mert több idő kell az ok megszüntetésére.
Pajzsmirigy-alulműködés
(hypothyreosis; lásd még: Mixödéma) Testi
szint: pajzsmirigy (fejlődés, érettség).
Tüneti szint: elszigetelődés a külvilágtól; védőbástya építése (4 Mixödéma);
gyökértelenség; minden hidegen hagy, halottnak tettetjük magunkat; az élet iránti
érdeklődés hiánya; hiányzik az élet „sava-borsa". Feldolgozás: visszatérés önmagunkba;
menedéket keresni a vastag falak mögött; fontolóra venni a kolostorba való visszavonulást és
a meditatív életmódot; tudatosan hagyni megtörténni a dolgokat; a régi dolgokat hagyni
elveszni; szembenézni a halállal.
Feloldás: saját életünk értelmét keresni és megtalálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!