Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Sópárna és orrszívó használata...

Sópárna és orrszívó használata segíthet az eldugult fülön?

Figyelt kérdés

Mandulagyulladásom van. Közben mindkét fülem második napja olyan szinten eldugult, hogy alig hallok.

Mivel lehetne ezt az eldugulást gyógyítani?

Sópárna segít rajta?

Orrszívó használata is enyhítene?

Gondolom, a náthás és egyéb váladék megtölti a járatokat.

2015. jan. 20. 12:54
 1/5 A kérdező kommentje:
Felnőtt esetében.
2015. jan. 20. 12:56
 2/5 anonim ***** válasza:
Sópárna hatásos. Szerintem a füledben nem kellene orszizni. jobbulást
2015. jan. 20. 14:05
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem Novorin orrcsepp segített amikor a nátha füldugulást okozott, csepegtess az orrodba naponta kétszer max 3 vagy 4 napig, ha elmúlik nyertél, ha nem, akkor fülészetre kell menned.
2015. jan. 20. 15:03
 4/5 A kérdező kommentje:

"Szerintem a füledben nem kellene orszizni."

Én sem úgy képzeltem, hogy az orrszívót a fülemben használnám! :)

Csak gondoltam, jobban tisztíthatja az orromat az orrszívó, mint a sima orrfújás.

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!

2015. jan. 20. 18:02
 5/5 anonim ***** válasza:
Az ember füle túl sok zsír miatt is eldugulhat de akkor is amikor a garatba vezető fülkürt eldugul valami baktérium okozta fertőzés miatt és emiatt a középső fülben vákum keletkezik. Emiatt a dobhártya is befelé feszül, nem tud funkcionálni és ekkor is olyan érzésünk van mintha a fülünk el lenne dugulva pedig csak a dobhártyát belülről feszíti a vákum. Ha rövid időn belül nem tisztul meg a fülkürt, ez a vákum savót hoz létre a középső fülben a dobhártya mögött ami még inkább megsüketítheti a szenvedő alanyt főleg ha mindkét fülben ugyanez a probléma. Fül-orr-gégész szakorvoshoz kell menni.
2015. dec. 5. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!