Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Anyukám tüdőrákban meghalt...

Anyukám tüdőrákban meghalt egy hónapja. Így kellett történnie?

Figyelt kérdés
2 éve diagnosztizálták nála a tüdőrákot. Nem műttette meg magát, és orvosi kezelést sem kapott.(pontosabban nem kért, hogy miért azt most nem írnám le, mert bonyolult.)Viszonylag tünetmentes volt vagy másfél évig,de utána elkezdett egyre jobban fájni a lába. Egy idő után már rá sem tudott állni, akkor elment orvoshoz, kiderült, hogy combnyaktörése van, amit megműtöttek.(Áttét következtében, a rák okozta a törést.) Közben megállapították, hogy a tüdejében is nagyon megnőtt a daganat. A lábával rehabilitálták,akkor még úgy ahogy jól volt, Magával a rákkal nem kezelték , a rehabilitáció után hazaküldték. Néhány hét után mi bevitettük újra a kórházba, mert már enni inni sem tudott . Akkor mondta az orvos, hogy kaphat kemoterápiát. Egy két héten belül el is kezdték neki, de akkorra már úgy le volt gyengülve, hogy nem segített, néhány nap múlva meghalt. Tudom, hogy több esélye lett volna, ha rögtön kezelik, de ha már úgy alakult, hogy nem ezt választotta,akkor legalább miért nem kezdték el akkor kezelni az orvosok, mikor a lábát megműtötték, és kiderült, hogy milyen fázisban van? Miért csak amikor már tényleg végképp legyengült? Így utólag már én is tudom, hogy melyik orvossal beszélnék, hova mennék érdeklődni, de akkor nem tudtam, azt hittem tudják mit csinálnak, és a megfelelő kezelést kapja....
2015. jan. 19. 08:53
1 2 3
 1/28 Andizsuzsi ***** válasza:
88%
Mindenkinek joga van a kezelést visszautasítani, akarata ellenére senkit sem kezelnek.
2015. jan. 19. 09:01
 2/28 anonim ***** válasza:
85%

1. Ha csonttörése volt, akkor arra negfelelö kezelést kapott.

2. A rák kezelése nem tartozik bele ebbe.

3. Ha a beteg nem egyezik bel bármilyen kezelésbe is, kényszeríteni nem lehet.

4. Ha korábban kap kemot, akkor csak tovább szenvedett volna.

2015. jan. 19. 09:07
 3/28 anonim ***** válasza:
66%
Tüdőrákból, ha már előre haladott és a beteg idős, akkor már nem érdemes kemóval és egyéb dologgal kezelni. Áttét agydaganat elviszi. Nem egy ismerősöm volt aki így ment el. Gondolom elmondták neki, mi a kilátások. Ezért döntött úgy hogy nem kér a kemóból, hiszen nagyon sokat szenvednek a kemoterápiát igénybe vevők. A szenvedést spórolták meg neki
2015. jan. 19. 09:07
 4/28 anonim ***** válasza:
50%
Az elsőnek van igaza. Ha anyukád nem akart kemot, akkor egyetlen orvos sem kényszeríthette rá. A kemo különben sem olyan hatásos, ahogyan azt sokan hiszik. Nagyon sok mellékhatása van, és azzal sem gyógyul meg a beteg, csak hosszabb ideig szenved.
2015. jan. 19. 09:08
 5/28 A kérdező kommentje:
A csonttörés műtét után 2 hónap telt el, amíg kemoterápiát kapott, én erre gondoltam. Az alatt az idő alatt rohamosan leromlott az állapota, az elején még viszonylag jól volt.
2015. jan. 19. 09:09
 6/28 A kérdező kommentje:
64 éves volt.
2015. jan. 19. 09:10
 7/28 A kérdező kommentje:
Én azt értem, hogy a csonttörésre megfelelő kezelést kapott, de utána rögtön miért nem kezdték el a kemot. A háziorvos is csak annyit mondott, hogy hát igen, versenyt futunk az idővel, meg ilyesmi. Aztán nem történt semmi,csak egyre rosszabbul lett. Viszont már mikor tényleg nagyon rosszul lett, kapott kemot. Én ezt nem értem, hogy miért nem akkor,mikor még kicsit jobban volt.
2015. jan. 19. 09:12
 8/28 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy így kevesebb ideig szenvedett, igazatok van, asszem nem tudtam jól megfogalmazni a kérdésem. Azt nem értem, hogy végül kapott kemoterápiát, de csak mikor már nagyon rosszul lett. 2 hónappal előtte miért nem kapott, miért küldték haza, ahelyett, hogy rögtön elkezdték volna?
2015. jan. 19. 09:16
 9/28 anonim ***** válasza:
74%

A rák túlélésének alapfeltétele a korai kezelés. A legnagyobb túlélési esélye akkor van a betegnek, ha még a tünetek előtt elkezdik a kezelést. A rák ott volt másfél évig, szép csendben burjánzott, talán több áttétet is létrehozott. Aztán utána jön a bumm.

Nagypapám is így ment el.

Nem véletlenül nyomatják orrba-szájba, hogy járjunk szűrővizsgálatokra.

2015. jan. 19. 09:16
 10/28 anonim ***** válasza:
Oszinte reszvetem! Ne hibaztasd maagd, ad egy mar mindegy, meg o nem kert kezelest... lehet, hogy jobban jart igy, ezen mar felesleges gondolkozni. A lenyeg , he okold se ot se magadat. Utolag mindgi okosabbak vagyunk, en is gyotrom magam meg mindig par dologert... az en anyukam is elvitte a tudorak, igaz elsore o megmutette magat 50evesen meg kapott 19 evet! masodszorra mikor kijott attetekkel mar nem kert kemot, csak gyogyszeres kezelest, de a vegen mar nem kaphatott gyogyszert es elkezdtek sugarazni, modvan kulonben mehet haza, ha elutasitja a kezelest...na akkor rohamosan romlott az allapota egy egy honap mulva element, de azt nem kivanom senkinek.... Elmentek, mar nem faj enkik semmi... egy honap
2015. jan. 19. 09:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!