A sok édesség evése tényleg cukorbetegseget okozhat?
Ez nagyon fontos!
A bőséges energia tartalmú étkezéseket intenzív mozgással felváltva el lehet kerülni az ilyen betegségek kialakulását.
Pl most, hogy nem ehetek cukrot, mert már diagnosztizálták nálam a cukor anyagcsere zavart, amikor ráülök a bringára, akkor viszek magammal néhány műzli szeletet, amiben cukor is van. Kb 15 km után megehetek belőle 1/3 darabot, de akár felet is ha érzem, hogy nagyon lesett a cukrom. Persze a bőséges folyadék fogyasztás közben nagyon fontos. na meg az ásványi sót is pótolni kell kb 20 km után, különben nagyon elnehezülnek az izmok és görcsölésre lesznek hajlamosak.
Azelőtt, még huszon, harmincéves koromban sokat szenvedtem az izomgörcsöktől, főleg amikor jól kiszáradva megittam fél liter vizet Akkor aztán volt nemulass izomgörcs ügyben.
Amióta ott van nálam ebből a sóból egy kis patentos fedelű dobozban és időnként étkezéssel és vízivással együtt nagyon kicsit ebből is fogyasztok, azóta elfelejtettem ezt a problémát.
Kb 80 km alatt elfogy 3 szelet műzli és sok sok rengeteg víz és kevés csökkentett nátrium tartalmú só is, hengeres dobozban kapható, "Bad Ishler Light Kristállsaltz" felirattal.
Abban van Kálium is, anélkül viszont korábban mindig begörcsölt a lábam. Amióta ebből bekapok időnként negyed grammot és vízzel leöblítem, azóta a lábikra görcsöt is teljesen elfelejtettem. A só Nátrium tartalma viszont sokat segít az erőkifejtésben az izom munkánál.
Na de ez tényleg nem a cukor témakörhöz tartozik, legfeljebb az intenzív mozgás része, ami a kialakult diabéteszre is nagyon jó hatással van, mert nem engedi felrakódni a zsírt, pontosabban segít lebontani.
Persze nem megyek mindig 80 km-t, van amikor a fele is kellemesen kifáraszt Ez konditól is függ, hogy mennyit mentem már előtte azon a nyáron.
Tavasszal mindig nehezebb, de már tudom, ha nem adom fel "mert fáradok", akkor a 80-as is menni fog a végére, az egyre növekedő távok után, már elég könnyedén.
Egyik túrámon találkoztam egy doki ismerősömmel aki szintén arrafelé tekert. Megkínált szőlőcukorral. Mondtam neki, hogy diabéteszem van, Erre ő, "ilyenkor lehet kevés szénhidrátot enni, mert úgyis elégeted".
Szóval a mozgás nagyon sokat segít, ha valaki szereti az édességet és nem tud lemondani róla. Persze nem lehet egy tábla csokit ledolgozni 10 km tekeréssel, ahhoz jóval többet kell menni...futni, kocogni vagy bármi jót mozogni. :)
Ráadásul az egyben elfogyasztott nagy adag cukorféle nagyon megdobja a cukor szintet. Ha nem akarod, hogy baj legyen, akkor inkább megeszel három kockát és vársz utána kettő órát. Aztán megint ehetsz néhányat. Ahhoz nem kell a hasnyálmirigynem annyira erőlködnie, közben pihenhet is.
Viszont a túlzott de le nem dolgozott kalóriák úgy is gyúlni fognak, amitől sporttal lehet, de inkább kel megszabadulni.
Soktól hallottam, hogy ilyen fogyókúrába fogtam és olyan fogyókúráról hallottam. pedig csak egyetlen jó fogyókúrás módszer létezik, az elegendő és nagy intenzitású tartós testmozgás. Na meg a megválogatott minőségű, vissza fogottabb mennyiségű étkezés. Vagyis szénhidrátból csak erős kritikával és megfelelő testmozgás mellett szabad kicsit bátrabban enni, de azt is csak egyszerre kisebb adagokban, majd két óra múlva megint ehetünk belőle. Addigra lebontotta a szervezetünk az előző adagot (ha nem sokat ettünk belőle egyszerre és a hasnyál mirigy is pihent, mert másfél óra elég egy egészséges szervezetnek a bontásra).
De pl zöldségeket rostos dolgokat kell is fogyasztani sokat. A testmozgás mellet meg kell sok állati (de akár növényi mint a gomba, tej túró) fehérje hozzá, hogy épüljön az izom. Az állati fehérje viszont könnyebben hasznosul. Sokat olvasgattam erről is.
Ezektől normalizálódik a szervezet cukor háztartása, mert a nagyobb izomtömeg, a fittebb szervezet könnyebben elégeti a felesleges anyagokat, ami megfelelő mozgás készség és sok pihengetés mellett, intenzív mozgás nélkül csak súlyként halmozódna rajtunk.
Na ez a cukorbetegek végzete.
Nem diétáznak megfelelően és nem mozognak eleget.
Diabétesz mellett is lehet tünet mentesen élni, sőt a már kialakult tüneteket vissza lehet fejleszteni, ha tudatosan csökkentjük a koleszterin bevitelt és rendszeresen szedjük az előírt koleszterin csökkentő gyógyszert is.
Kiegészítőnek lehet napi két gramm halolaj kapszulát szedni és napi kettő gramm CLA kapszulát. Nekem vissza fejlődik lassan egy korábban kezdődött szemészeti szövődményem ezzel a módszerrel. Persze ezektől mindenhol a szervezetben tisztulnak az erek, nem csak a szemben, csak éppen nálam ott jelent meg lassan két éve lesz nyáron. Ez sokanél vaksághoz vezet, mert az erek elzáródnak az érfalakon lerakódó koleszterin és egyéb kiválások miatt. Amióta így élek, nem romlik, sőt lassan vissza fejlődik mert igyekszem tenni a kockázati tényezők ellen, ahogy tudok.
Attól viszont tartok, hogy a cukorra kapott tablettát nem hagyhatom majd el soha amíg élek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!