Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Csak csípéstől lehetnek...

Csak csípéstől lehetnek véletlenszerűen megjelenő viszkető kiütések?

Figyelt kérdés

Már egy hete keresem, de nincs semmilyen rovar, ami csíphetne. Ennyire csak a poloska tudna eltűnni, de ahhoz túlságosan össze-vissza van, és nem csak éjjel, hanem bármikor, járkálás közben is kijönnek. Minden más rovart látnék, de nincs. Van, ami szúnyogcsípésszerű, és van, ami kisebb, bolhacsípésre emlékeztet (bolha sincs). Mitől lehet még a bogarakon kívül? Új tusfürdőt, mosószert, stb. nem használtam mostanában, csak a megszokottakat.

Iszonyúan zavaró már, és tényleg bárhol-bármikor kijön. Olvastam a ruhatetűről, de az sincs természetesen.

2014. okt. 10. 14:32
 1/9 anonim ***** válasza:
Sajna a poloskacsípés is kijöhet napközben, éjjel csíp és a nap folyamán jelennek meg különböző helyeken az erősen viszkető kiütések, ami lehet szúnyogcsípésszerű is és kisebb pontszerű is, a reakciótól függően. Ha erősen viszket és sokáig megmarad a nyoma, akkor valószínű poloska.
2014. okt. 10. 14:37
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom van-e köze hozzá, mert teljesen más nyaktól lefele, de az arcom is tele van mini kiütésekkel, és az is viszket. A testem többi részén inkább csípésnek néz ki, de tuti nem az.
2014. okt. 10. 14:38
 3/9 A kérdező kommentje:
Nekem mindennek sokáig megmarad a nyoma sajnos. Féléves sebeim is vannak. Poloskacsípésem volt már, és az sorban szúrogatott... Ez meg inkább mintha bárányhimlős lennék, 1-1 darab csípés össze-vissza.
2014. okt. 10. 14:40
 4/9 anonim ***** válasza:
ugyanez van nekem is mar vagy ket hete... es nem birunk rajonni a ferjemmel,a ki raadasul gyogyszeresz mi lehet. a csalad tobbi tagjanak nincs, soha nem votlam alergias semmire... 2-3 nap aaltt elmulnak neke, aztan mas heleyn kijonnek , nagyon viszket, hasonlit kicsit a szunyogcsipesre , nagyon viszket...
2014. okt. 10. 14:44
 5/9 anonim ***** válasza:
Akkor meg kellene nézetned bőrgyógyásszal, hátha valamilyen allergiás dolog, vagy más bőrgyógyászati eredetű. Calcium pezsgőtablettára reagál, múlik tőle?
2014. okt. 10. 14:44
 6/9 A kérdező kommentje:
Őszintén szólva nem próbáltam. Most bevettem egy Fenistil 24-et, hátha az használ.
2014. okt. 10. 14:46
 7/9 anonim ***** válasza:
Ez akár ételallergia is lehet, főleg ha az arcodon, nyakadon, is megjelenik. A vándorló kiütések egyébként is inkább valami szisztematikus érzékenységre, mint helyi irritációra utalnak.
2014. okt. 10. 15:03
 8/9 anonim ***** válasza:

4/7

Szúnyogcsípés nem lehet? Újabban a szúnyogok nem zümmögnek, nem is tudja az ember, hogy van a lakásban, mintha megnémultak volna. :-)

Poloskára utaló jeleket azért keressetek a lakásban, mert az is lehet, és nem mindenkinél van bőrreakció, ráadásul a nőket jobban szeretik, mert vékonyabb a bőrük.

Persze lehet valamilyen ételre is, attól független ha eddig nem voltál allergiás, pl, szőlőn permet, gyümölcsök ki tudja mikkel vannak kezelve, némelyiken még akkor is maradhat szer ha megmosod.

2014. okt. 10. 15:10
 9/9 anonim ***** válasza:
én az ágyi poloskára tippelek...
2014. okt. 10. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!