Tesómon nyáron kezdtek kijönni, viszketett neki, ilyen kis piros foltok voltak, anya mondta neki, h menjen el orvoshoz, de nem ment. Úgy 2-3 hete rajtam is kezdtek kijönni, viszketnek, de nagyon és ha mosogatok, vagy fürdök a meleg víz hatására, ég az a terület ahol azok a kiütések & csípések vannak. Mama kicsit több mint 1 hónapja kórházban van, és rajta is kezdenek kijönni. Az ágyneműt & a törölközőt hetente cseréljük, a mosógépet is kifertőtlenítettük. Mosószert se használunk mást mint eddig. Olvasgattam a neten ilyen dolgok után, nekem eléggé rüh gyanús. Lehet az?
A rüh először az ujjak között jelentkezik, és csak elhanyagolt esetben terjed át az egész testre. (Bárcsak ez lenne, mert ezt a legegyszerűbb kezelni!) Ha ezt kizártad, sok minden lehet. Ekcéma, ágyi poloska..... A legjobb, ha elmész a bőrgyógyászhoz, mielőtt komolyabb bajod, bajotok lenne. A testvérednek pedig "köszönd" meg a trehányságát.
2014. okt. 4. 10:01
2/8 A kérdező kommentje:
Biztos, h rüh ? Jajj, nem kell megköszönni, mert hiába mondom neki h elmehetett volna orvoshoz, még pattog..
Hogyan tudom kezelni, főzzek itthon mindent v mi ?
2014. okt. 4. 13:03
3/8 anonim válasza:
Ha rüh, akkor bőrgyógyászhoz menj, ő felír majd rá szert, amitől elmúlik, de ha pl ágyi poloska, akkor rovarírtót kell sürgősen hívni, mert gyorsan szaporodnak.
2014. okt. 4. 14:54
4/8 anonim válasza:
Az ágyi poloska tök más, az nem folt. Az úgy néz ki, mint egy szúnyogcsípés, és sorban vannak, ahogy mászik végig a bogár a bőrön. Volt hozzá szerencsém.
Abból ítélve, hogy a víztől rosszabb és terjed, leginkább rühre lehet gondolni. Persze más is lehet, de mindenképp menj orvoshoz hétfőn! Nehéz kiirtani!
2014. okt. 4. 20:19
5/8 anonim válasza:
Első vagyok. Itt egy link, hogy néz ki a kezeletlen, elvakart rüh (ennél rosszabbat is láttam), és a kezelése. A család minden tagját kezelni kell, akár vannak tünetei, akár nincsenek, mert nagyon fertőző. Ha jól tudom, recept nélkül is kapható. Nem értem, miért itt keresed a megoldást, amikor elmehetnél orvoshoz is. Nincs ebben semmi szégyellni való, max. az, hogy elhanyagoltad.
Még annyit, hogy a Fenistil kapszula nagyon hatásos viszketés ellen. Napi egy kapszula elegendő.
2014. okt. 5. 10:08
7/8 A kérdező kommentje:
Voltunk dokinál elvileg atka, mit tudunk ellene csinálni ?
2014. okt. 18. 19:49
8/8 anonim válasza:
Legyen száraz a szoba levegője, ágyneműt legalább 60 fokon kell mosni rendszeresen, matracot vagy kárpitozott ágyat, szőnyeget legalább hetente átgőzőlni gőztisztítóval, portörléshez nedves rongyot kell használni, naponta többször szellőztetni, télen ha jó hideg van tedd ki a paplant és a párnákat az ablakbam vagy erkélyre, sem a nagy hideget, sem a forróságot nem kedvelik az atkák és az ecet, vagy az eukaliptusz illatát is utálják.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!