Székrekedési problémám van, tanácsok?
Hali 16/F
Az lenne az én problémám, hogy kb. 4-5 napja székrekedésem van, pontosabban van székletem csak az a hasmenéses állapotra hasonlító.. szóval van egy nagyobb széklet a végbélnyílásom végén amit nem tudok kinyomni, akár hogy is próbálom nem fér ki.. de emeltet van székletem csak az folyós amint már azt említettem.
Ma voltunk orvosnál, vettünk ilyen beöntő szerkezetet és az sem segített rajtam, kifolyt a víz vissza amikor hívott a természet..
Már kúpot is használtam de azt idő előtt kiadtam szinte még úgy egy darabban..
Tanácsokat segítséget várok tőletek, főleg olyanoktól akiknek hasonló problémájuk volt, és tudnak rá egy biztos módszert, mert ez így nagyon rossz... hogy ott van és nem tudok tőle megszabadulni...
Előre is köszönöm a segítséget!
A 3. válaszolónak.
Fura a leírás, mert az én értelmezésemben arról szól, hogy mintha egy besűrűsödött béltartalom darab dugószerűen benne lenne a végbélben, ám mellette "normál" konzisztenciájú széklet szabadon ürülne.
Igen lényegében egy mára már egy akkora dugót képzett a végbélnyílásomnál, hogy híg székletem sem volt ma...
Szóval azt javaslod nyúljak fel és nyomkodjam szét?! :S
Nem lehet ettől valami baja a belemnek/fertőzése stb.
Továbbá milyen érzés lehet? :(
Köszönöm Renike99 :)!
Mióta ez a problémám van azóta nagyon sok vizet iszom...
Továbbá valóban sokat stresszelttem a probléma kialakulása elött. :/
Nem a végbélbe belenyúlni (bár azt is hallottam), de a végbelet előlről - hátulról( két kéz segítségével) megnyomkodni. Így szétlapítjuk a dugót, közbe nyomjuk is, úgyhogy ez szok segíteni. Nagyon sok megoldás van a neten, mit kell tenni az ilyen helyzet kialakulása ellen.
Beszáradt bélsár. Nekem is szokott lenni, én olyankor felnyúlok és szétnyomkodom (gumikesztyű!), kávé (vagy olyasmi, ami elindítja a bélmozgásod) aztán nem sokkal rá már hív is a természet.
Megvárhatod, míg magától távozik, de az kegyetlenül fájdalmas lesz. Néha előfordul, hogy nem jön ki, csak gyűlik-gyűlik és utána... ám úgy begörcsölök olyankor, hogy sikítani tudnék. 2-3-4x is, aztán hasmenés, többször.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!