Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Székrekedési problémám van,...

Székrekedési problémám van, tanácsok?

Figyelt kérdés

Hali 16/F

Az lenne az én problémám, hogy kb. 4-5 napja székrekedésem van, pontosabban van székletem csak az a hasmenéses állapotra hasonlító.. szóval van egy nagyobb széklet a végbélnyílásom végén amit nem tudok kinyomni, akár hogy is próbálom nem fér ki.. de emeltet van székletem csak az folyós amint már azt említettem.

Ma voltunk orvosnál, vettünk ilyen beöntő szerkezetet és az sem segített rajtam, kifolyt a víz vissza amikor hívott a természet..

Már kúpot is használtam de azt idő előtt kiadtam szinte még úgy egy darabban..

Tanácsokat segítséget várok tőletek, főleg olyanoktól akiknek hasonló problémájuk volt, és tudnak rá egy biztos módszert, mert ez így nagyon rossz... hogy ott van és nem tudok tőle megszabadulni...

Előre is köszönöm a segítséget!

2014. júl. 23. 17:47
 1/10 anonim ***** válasza:
Előbb utóbb távozni fog:)
2014. júl. 23. 17:56
 2/10 A kérdező kommentje:
Én is ebben reménykedtem de már 4-5 napja csak erőlködöm.. próbálom kinyomni de semmi sem történik! :(
2014. júl. 23. 17:58
 3/10 anonim ***** válasza:
Langyos víz
2014. júl. 23. 18:08
 4/10 anonim ***** válasza:
Fura a leírás, mert az én értelmezésemben arról szól, hogy mintha egy besűrűsödött béltartalom darab dugószerűen benne lenne a végbélben, ám mellette "normál" konzisztenciájú széklet szabadon ürülne. A beöntést a kézi zuhannyal (ha van ilyen) is meg lehet oldani. Le kell csavarni a zuhanyfejet, langyosra kell állítani a sugárszerűen kifolyó víz hőmérsékletét és a cső végét sorosan a végbélnyíláshoz kell szorítani. Aztán annyi vizet engedni a végbélbe, amennyi kibírható. Ezután a lehető leghosszabban benn kell tartani. Idővel nyilván kijön a dugó.Szükség esetén ujjal fel kell nyúlni a végbélbe és a dugót mechanikusan szét kell nyomkodni. Ilyen erős besűrűsödés egyébként ilyen hőségben gyakran előfordul, ha nem megfelelő az étrend.
2014. júl. 23. 18:09
 5/10 A kérdező kommentje:

A 3. válaszolónak.

Fura a leírás, mert az én értelmezésemben arról szól, hogy mintha egy besűrűsödött béltartalom darab dugószerűen benne lenne a végbélben, ám mellette "normál" konzisztenciájú széklet szabadon ürülne.

Igen lényegében egy mára már egy akkora dugót képzett a végbélnyílásomnál, hogy híg székletem sem volt ma...

Szóval azt javaslod nyúljak fel és nyomkodjam szét?! :S

Nem lehet ettől valami baja a belemnek/fertőzése stb.

Továbbá milyen érzés lehet? :(

2014. júl. 23. 18:15
 6/10 Renike99 válasza:
73%
Sokáig stresszalapon nekem is voltak székrekedési problémáim, mint sorstársadtól termeszetes gyógymódként a lennmagot ajánlanám. Másik dolog minden nap a folyadékbeviteled semmi képpen sem legyen kevesebb 2 liternél.
2014. júl. 23. 18:17
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm Renike99 :)!

Mióta ez a problémám van azóta nagyon sok vizet iszom...

Továbbá valóban sokat stresszelttem a probléma kialakulása elött. :/

2014. júl. 23. 18:19
 8/10 anonim ***** válasza:
Igyál felváltva egy-egy pohár sós meleg vizet, aztán cukrozott meleg vizet nagyjából fél óránként. Az segíteni fog!:)
2014. júl. 23. 19:04
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem a végbélbe belenyúlni (bár azt is hallottam), de a végbelet előlről - hátulról( két kéz segítségével) megnyomkodni. Így szétlapítjuk a dugót, közbe nyomjuk is, úgyhogy ez szok segíteni. Nagyon sok megoldás van a neten, mit kell tenni az ilyen helyzet kialakulása ellen.

[link]

2014. júl. 23. 19:04
 10/10 anonim ***** válasza:

Beszáradt bélsár. Nekem is szokott lenni, én olyankor felnyúlok és szétnyomkodom (gumikesztyű!), kávé (vagy olyasmi, ami elindítja a bélmozgásod) aztán nem sokkal rá már hív is a természet.

Megvárhatod, míg magától távozik, de az kegyetlenül fájdalmas lesz. Néha előfordul, hogy nem jön ki, csak gyűlik-gyűlik és utána... ám úgy begörcsölök olyankor, hogy sikítani tudnék. 2-3-4x is, aztán hasmenés, többször.

2014. júl. 24. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!