Édesapám alkoholista, emiatt rengeteg a probléma itthon. Tanácsok? Bővebben lenn.
Kiskorom óta jár szinte napi szinten kocsmába, eleinte napi 1 sör, aztán ugye egyre több...
Kb. 2-3 éve fordult ez a dolog komolyabbra.
Olyan gondok vannak, hogy pl. az itthon félretett pénzből lenyúl valamennyit(ha az övé elfogyott), és ha megkérdezzük tőle, hogy hol a pénz, azt mondja, hogy nem ő vitte el. Egy ilyen eset volt ma is.
Anyuval vitatkoztak, hogy hol van, persze azt mondta, nem nála. Beleszóltam, hogy akkor elpárolgott? Erre megsértődött rám.
Bement a szobába, mentem utána, megkérdezte, hogy utálsz? Mondom neki nem, és megöleltem. Erre megint elkezdte mondani, hogy higyjem el, hogy nincs nála és nekiállt sírni.
Lehetséges, hogy valami agyi problémák is vannak már nála? Ez ellen lehet még valamit tenni?
(pár éve volt valamiért kórházban mindenféle vizsgálaton, és enyhe agysorvadást mondtak)
Köszönöm a válaszokat. 17/F
Sajnos nem látja be, ez a baj...
Amikor elfogy a pénze, van hogy két hétig nem iszik.. legalábbis én úgy tudom, hogy nem, de ilyenkor keresi az utat, hogy tudjon inni, de nem mindig jön össze neki.
Ha enyhe agysorvadást állapítottak meg, akkor lehet, nem is emlékszik, ő vitte-e a pénzt.
Alkohol okozta demencia. Pszichiátrián van ilyen diagnózis.
Amíg nem látja be, nem tudtok sokat tenni.
Pénzt tegyétek máshová. Sajnálom!
Agysorvadás pedig az alkohol hatására tovább romlik. Öli az agysejteket (is), és azok nem termelődnek újra.
Háziorvost kérdezzétek, talán egy újabb belgyógyászati kivizsgálás segíthetne. Pszichére nem fog bemenni, pedig az lenne a megoldás.
A fekete hányás utalhat nyelőcső visszértágulatra, ami az alkoholizmus kísérő betegsége.
Fejfájás pedig az agyzsugorodás miatt.
Pedig ajánlatos lenne orvoshoz mennie. Nyelőcsöve bármikor megrepedhet, és akár azonnali halált is okozhat. Vagy lassan, de elszivárog a vére, ami szintén halálos.
Agya pedig most olyan, mint egy dió, aminek megszáradt a belseje. Mivel az agya nem tölti ki a koponya üreget,ezért
főleg mozgáskor keletkezik a fájdalom.
Beszéljétek rá az orvosi kezelésre.
Nem dr Haus, mert őt utálom.
Onkológián feküdtem, mikor a tv-ben megkérdezték tőle, mit javasol a petefészek rákos betegnek. Azt válaszolta: koporsót. Ennek 6 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!