Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Sztreptokokuszom van vagy...

Sztreptokokuszom van vagy szafilokokuszom nemtudom de ezekre kapható olyan gyógyszer a patikába amit nem kell, hogy az orvos kiírjon?

Figyelt kérdés

A tesóm volt dokinál és vettek törletet a torkából.

Ő nem emlékszik vissza,hogy a doki milyen vírust mondott neki de abban biztos,hogy sztrepto,vagy szafilo nemtudja.

Ezt az orvosságot írta neki:

Köhögés elle Pleumolysin a vírusra meg plenbene antibiotikumot kapott 1.5 mil .ui.

Ugyanazok a tüneteim mint a tesómnak tőle kaphattam el.

A tünetek:

Köhögök és gyenge torokfájásom van ez tűrhető.Nádhám is van de ez a rossz időtől lehet.

Mindenképp írjatok valamit a vírus ellen csak ne kelljen kiírnia a dokinak.

Thx.

2014. ápr. 16. 16:24
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha neked is az van, akkor jobb lenne, ha elmennél orvoshoz, mert erre lehet, hogy antibiotikum kell, azt viszont nem kapsz recept nélkül.

Egyedül egy szopogató tabletta van, ami antibiotikumot is tartalmaz, és recept nélkül kapható, ez az:

[link]

Ez viszont nem biztos, hogy rendbehoz.

2014. ápr. 16. 16:33
 2/5 anonim ***** válasza:
nem, ezekhez mindneképp orvosi ajánlás kell, ez nem játék....
2014. ápr. 16. 17:29
 3/5 A kérdező kommentje:

A tünetek alapján a strepto vagy a másik lehet nekem?

Mi lesz ha nem megyek el dokihoz mert szégyellem magam előtte mert én egy senki vagyok.

2014. ápr. 16. 17:33
 4/5 A kérdező kommentje:

És ez meggyógyíthat?

Propoliszt.

2014. ápr. 16. 18:05
 5/5 anonim ***** válasza:

Ezek baktériumok, nem vírusok. Gondolom Streptococcus és Staphylococcus akart lenni amit írtál. Ezek többfélék is lehetnek (alcsoportok vannak: pl. Srteptococcus pneumoniae, Staphylococcus aureus stb stb).

Az általad írt antibiotikum penicillin származék, általában mindkét baktériumtörzsre jó amit írtál.

Csak akkor menj el orvoshoz, ha rosszabbul leszel: jobban fáj a torkod, köhögsz, lázasodsz. Addig iszogass langyos teát propolisszal.

Vény nélkül nem lehet hozzájutni az antibiotikumokhoz.

2014. ápr. 16. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!