Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Akkor most szedjem vagy ne...

Akkor most szedjem vagy ne szedjem?

Figyelt kérdés

Ma mentem el az endokrinológushoz, mert a vérképemen az volt, hogy 9,870-es a TSH szintem (0,400 és 4,000 közt volt a jó). A szabad T4-em jó volt.

Azt mondta a doki, hogy ez pajzsmirigy alulműködés, valószínűleg örökletes és úgy gondolja, hogy még az elején vagyunk.

Ultrahangra csak 23.-ára kaptam időpontot, vérvételre ( pajzsmirigyhormonokat és valami ellenanyagot néznek majd ) májusra kaptam.

Igazából az az aggályom, hogy csak egy vérvételt nézett meg és a megtapogatta a nyakamat, de elvileg ott minden oké. Így nem diagnosztizált félre vagy túl előre?

Anya átvitte az egyik műtősegédnek és ő azt mondta, hogy ne szedjem, mert nagy adagot írt fel és várjuk meg az ultrahangot, addig ne is szedjem be és ő majd megmutatja egy másik orvosnak.

L-Thyrozilt írt fel, abból kellene reggelente 1-et kellene szednem.

Ti mit gondoltok erről? Az orvos döntött elhamarkodottan?

18/L

2014. ápr. 15. 19:39
 1/10 anonim ***** válasza:
Szóval inkább egy műtőssegedének hiszel, mint egy szakorvosnak??????
2014. ápr. 15. 19:44
 2/10 anonim ***** válasza:
Nekem is jó nagy hülyeségnek hangzik, amit leírtál... szakorvos vs. műtőssegéd, now, honestly. Azt gondolom, hogy az orvos látott már 1000 ilyet, de őszintén, szerintem akkor se vesztesz semmit, ha csak az ultrahang után kezded szedni.
2014. ápr. 15. 19:49
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem én, hanem anya. Azt mondta addig ki se váltja, csak ha beviszi a műtőssegéd egy másik orvosnak, mert engem csak ne mérgezzenek..
2014. ápr. 15. 19:50
 4/10 anonim ***** válasza:
Az endokrinológusnak ez a szakmája...gyógyszert meg nem viccből szedednek. Ennyi erővel itt is mondhatná valaki, hogy ne szedd, és akkor nem szeded...
2014. ápr. 15. 19:51
 5/10 A kérdező kommentje:

Hát én tudom, hogy ez magas. De csak annyit mondott ez a szomszéd, hogy ne egyek sós ételeket se chipset...

Jó, mondjuk gondolom nem ezen az 1 héten múlik, de akkor is. Már nem tudom mit tegyek.. :(

2014. ápr. 15. 19:54
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szóval anyád szerint méreg, ha helyreteszik a hormonszintedet? Végülis több mint kétszerese a hormonod...
2014. ápr. 15. 19:55
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne a szomszédra, a macskádra, a műtőssegédre, a postásra, az ufókra, az újságosra, az osztálytársadra és - már bocs - az anyukádra hallgass, hanem AZ ORVOSRA, AKINEK EZ A SZAKMÁJA.

Hidd el, nem azért adja neked a gyógyszert, mert az a passziója, hogy a fiatal lányokat szereti megmérgezni.

Annak van realitása, hogy a leletet megmutatjátok egy másik orvosnak is, de annak, hogy orvos helyett a szomszédnak hiszel, már nincs.

És képzeld el, hogy ez alatt a másfél hét alatt akkor se fogsz halálosan megmérgeződni a gyógyszertől, ha véletlenül kiderül, hogy nem is kell szedned... Magyarországn a mérgező gyógyszerek árusítása illegális :P

2014. ápr. 15. 19:57
 8/10 A kérdező kommentje:

Egyre jobbak jönnek. Túl sok chipset eszek, a mandulám miatt van (másfél éve krónikusan gyulladt, majd ki kell venni). De amúgy is mindent ráfognak a mandulámra meg az allergiámra, szóval teljesen mindegy.

És igen, úgy gondolja, hogy ezzel mérgeznének.

2014. ápr. 15. 20:00
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Elképesztő! Magyarországon mindenki qrvára ért az egészségügyhöz. A közértes,a postás, a szomszéd, az anyukák,akik pl. könyvelők és felülbírálnak egy orvost,akinek ez a szakmája! Érdekes módon egy házat sem egy cipésszel szoktak megépíttetni.

A TSH-d MAGAS, a magas TSH-t PAJZSMIRIGY ALULMŰKÖDÉS okozza. Akár normális még a T3 vagy a T4 illetve,hogy a nyaki UH-n találnak-e eltérést. Ez tény!

Ha még egy hétig nem szeded a gyógyszert nem lesz semmi bajod,de jó lenne,ha adott kérdésekben máskor is a szakemberre hallgatnál!

2014. ápr. 15. 20:41
 10/10 A kérdező kommentje:
Természetesen és elnézést, hogy ennyire butaságot írtam. :/
2014. ápr. 15. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!