Akkor most szedjem vagy ne szedjem?
Ma mentem el az endokrinológushoz, mert a vérképemen az volt, hogy 9,870-es a TSH szintem (0,400 és 4,000 közt volt a jó). A szabad T4-em jó volt.
Azt mondta a doki, hogy ez pajzsmirigy alulműködés, valószínűleg örökletes és úgy gondolja, hogy még az elején vagyunk.
Ultrahangra csak 23.-ára kaptam időpontot, vérvételre ( pajzsmirigyhormonokat és valami ellenanyagot néznek majd ) májusra kaptam.
Igazából az az aggályom, hogy csak egy vérvételt nézett meg és a megtapogatta a nyakamat, de elvileg ott minden oké. Így nem diagnosztizált félre vagy túl előre?
Anya átvitte az egyik műtősegédnek és ő azt mondta, hogy ne szedjem, mert nagy adagot írt fel és várjuk meg az ultrahangot, addig ne is szedjem be és ő majd megmutatja egy másik orvosnak.
L-Thyrozilt írt fel, abból kellene reggelente 1-et kellene szednem.
Ti mit gondoltok erről? Az orvos döntött elhamarkodottan?
18/L
Hát én tudom, hogy ez magas. De csak annyit mondott ez a szomszéd, hogy ne egyek sós ételeket se chipset...
Jó, mondjuk gondolom nem ezen az 1 héten múlik, de akkor is. Már nem tudom mit tegyek.. :(
Szerintem ne a szomszédra, a macskádra, a műtőssegédre, a postásra, az ufókra, az újságosra, az osztálytársadra és - már bocs - az anyukádra hallgass, hanem AZ ORVOSRA, AKINEK EZ A SZAKMÁJA.
Hidd el, nem azért adja neked a gyógyszert, mert az a passziója, hogy a fiatal lányokat szereti megmérgezni.
Annak van realitása, hogy a leletet megmutatjátok egy másik orvosnak is, de annak, hogy orvos helyett a szomszédnak hiszel, már nincs.
És képzeld el, hogy ez alatt a másfél hét alatt akkor se fogsz halálosan megmérgeződni a gyógyszertől, ha véletlenül kiderül, hogy nem is kell szedned... Magyarországn a mérgező gyógyszerek árusítása illegális :P
Egyre jobbak jönnek. Túl sok chipset eszek, a mandulám miatt van (másfél éve krónikusan gyulladt, majd ki kell venni). De amúgy is mindent ráfognak a mandulámra meg az allergiámra, szóval teljesen mindegy.
És igen, úgy gondolja, hogy ezzel mérgeznének.
Elképesztő! Magyarországon mindenki qrvára ért az egészségügyhöz. A közértes,a postás, a szomszéd, az anyukák,akik pl. könyvelők és felülbírálnak egy orvost,akinek ez a szakmája! Érdekes módon egy házat sem egy cipésszel szoktak megépíttetni.
A TSH-d MAGAS, a magas TSH-t PAJZSMIRIGY ALULMŰKÖDÉS okozza. Akár normális még a T3 vagy a T4 illetve,hogy a nyaki UH-n találnak-e eltérést. Ez tény!
Ha még egy hétig nem szeded a gyógyszert nem lesz semmi bajod,de jó lenne,ha adott kérdésekben máskor is a szakemberre hallgatnál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!