COPD-s betegekkel, vagy akiknek hozzátartozója az, tudnék itt beszélgetni?
Figyelt kérdés
1; Hányas stádiumban vagytok?
2; Abbahagytátok-e a dohányzást, egyáltalán dohányoztatok-e korábban?
3; Tudjátok-e, hogy diagnosztizálás után kb. még hány évet lehet elélni vele?
4; Diagnosztizáltak valakinél AIfa1-antitripszin-hiányt?
5; Magyarországon is van oxigénterápia a súlyos betegeknek? A hordozhatóra gondolok.
6; Hány éves korban diagnosztizálták nálatok vagy családtagotoknál?
De egyébként minden érdekel a témában, már mindent elolvastam google-on, de személyes tapasztalatok jobban érdekelnek, légyszíves írjatok!
#dohányzás #tüdő #köhögés #tüdőbetegség #bronchitis #légszomj #AAT #tüdőtágulás #AIfa1-antitripszin-hiány #Krónikus obstruktív légúti betegség
2014. febr. 4. 13:17
1/4 anonim válasza:
van a családban COPD-s, enyhe fokú stádiumban
nem hagyta abba a dohányzást
gyógyszert szed rá
tudja hogy visszafordíthatatlan állapot, amely majd állandóan romlik
az ő állapotában kb. 20 évet még biztos élni fog.
2/4 anonim válasza:
Nekem van hordozható oxigénpalackom, meg a hozzá tartozó maszk, bár én még egy orosz kórházban kaptam, de úgy tudom, hogy Magyarországon is elérhető a hordozható oxigénterápia. Egyébként nem dohányoztam soha, és előrehaladott stádiumban diagnosztizáltak még 2 évvel ezelőtt. De a hörgőtágítókkal, oxigénnel meg steroidokkal nagyjából stagnál az állapotom.
3/4 anonim válasza:
Nekem rokon van oxigén palackon talán 3 éve. Cigit nem rakta le, de már 80 fele jár. Nem nagyon érdekli a dolog. A fia szintén dohányzik, ő így 50 körül kapott húgyhólyag rákot tőle. Ennyit számít a cigi... Szerintem évtizedeket biztosan lehet élni vele, ha korai stádiumban diagnosztizálják, szedi a gyógyszert és leszokik a cigiről, szóval egy kicsit jobban odafigyel magára...
4/4 Török József Gyula 2 válasza:
Szeretném a figyelmetekbe ajánlani a facebookon van egy zárt csoport , én is tagja vagyok . A facebook keresőbe írjátok be , copd típusú találkozások , lépjetek be , írjatok magatokról röviden . Ebben a csoportban C.O.P.D betegek mondják el a tapasztalataikat , segítik egymást , nagyon jó csoprt . Eddig 86 tagja van . Mindenkit szívesen látnak aki C.O.P.D. érintett .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!